Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Κινητοποίηση με τίτλο »Κάνε προσπάθεια να γνωρίσεις τη Σερβία»

s«Αν δεν επιθυμείς να περνάς κάθε καλοκαίρι τις διακοπές σου στη θάλασσα, πρέπει να ξέρεις ότι η Σερβία παρέχει πολλές δυνατότητες για αναψυχή, για αξέχαστες διακοπές και για καλή διαδκέδαση»,- είναι το σύνθημα του Συνδέσμου «Η δική μου Σερβία», ο οποίος διοργανώνει στο Βελιγράδι, από τις 16 έως τις 18 τρέχοντος μηνός Μαϊου, το 2ο Φεστιβάλ ντόπιου Τουρισμού, στη μεγάλη αίθουσα του Οίκου των συνδικάτων, στο κέντρο της πόλης μας. Η είσοδος είναι δωρεάν και οι πόρτες αυτού του φεστιβάλ θα γίνουν ανοικτές από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.
Παραπάνω από 50 εκθέτες απ’όλα τα μέρη της Σερβίας, εκπρόσωποι σερβικών τουριστικών οργανώσεων, τουριστικών πρακτορείων που προσφέρουν διακοπές στον ύπαιθρο, στα χωριά της Σερβίας, πρόκειται να παρουσιάσουν την τουριστική τους προσφορά στη Σερβία. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν μια άλλη Σερβία, Σερβία της παρθένας φύσης, με νέα ξενοδοχεία και με δυνατότητες διανυκτέρευσης στα χωριά, στα ιδιωτικά σπίτια των χωρικών, με πλήρη διατροφή.
«Οι τιμές είναι ασυναγώνιστες, δεν χρειάζεται να έχει κανείς πολλά λεφτά μαζί του και να έρθει εδώ στη Σερβία για απόλαυση. Χρειάζεται μόνο λίγη καλή θέληση»,- λέει ο κ. Πέταρ Ρίστιτς, παράγοντας του Συνδέσμου «Η δική μου Σερβία».
«Η κινητοποίηση με τίτλο ‘Κάνε προσπάθεια να γνωρίσεις καλύτερα τη Σερβία’ έχει σαν σκοπό να παρουσιάσει στο κοινό εκείνα τα λιγότερο γνωστά μέρη της Σερβίας – τα πολυάριθμα βουνά της με πεντακάθαρα και γάργαρα βουνίσια ποτάμια και με καθαρό αέρα, τα μεγάλα ποτάμια Δούναβη και Σάββο, ιδανικά για πλεύση μικρών πλοιαρίων και για ναυτικό τορισό, τις μικρές λίμνες της με καθαρά νερά, ιδανικά για μπάνιο ή για ψάρεμα, τα γραφικά χωριά με αφθονία φρούτων και λαχανικών, το πλούτος των λαϊκών ενδυμάτων και λαογραφικών συγκροτημάτων, τα δάση της και τους κάμπους της, τα ήθη και έθιμα του σερβικού λαού, τα λουτροθεραπευτήρια, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα μουσικά φεστιβάλ ΕΞΙΤ και Γκούτσα, και άλλα πολλά»,- λέει ο ίδιος.
Πολλοί Σέρβοι και ξένοι τουρίστες δεν γνωρίζουν αρκετά καλά τη Σερβία, επειδή οι Σέρβοι τουρίστες κάνουν διακοπές κυρίως σε μεγάλες πόλεις και σε γνωστά βουνά της Σερβίας, σε ορισμένα πιο γνωστά λουτροθεραπευτήρια, ενώ οι ξένοι τουρίστες πολύ συχνά μόνο περνάνε μέσω της Σερβίας, με προορισμό τις άλλες Βαλκανικές χώρες ή κάνουν επίσκεψη μόνο σε ορισμένα αξιοθέατα, χωρίς να ξέρουν πόσες πολλές φυσικές ομορφιές κρύβει μέσα της η χώρα μας η Σερβία.
Επίσης και οι μεγάλες πόλεις της Σερβίας έχουν τι να δείξουν. Για παράδειγμα, οι ξένοι τουρίστες, που έρχονται στο Βελιγράδι, μπορούν να δουν πολλά αξιοθέατα – πάρκα, κάστρα, μνημεία, μουσεία, εκθέσεις πινάκων, και άλλα. Μπορούν να επισκεφθούν την πόλη μας για το Σαββατοκύριακο και να δουν τους τριγύρω τόπους ψυχαγωγής, τους λόφους και τα βουνά, μπορούν να πάνε στην πόλη Νόβισαντ, που έχει και αυτή πολλά αξιοθέατα και απέχει μόνο μια ώρα με αυτοκίνητο από το Βελιγράδι. Οι τουρίστες μπορούν να δουν, στο Νόβισαντ, το Μεγάλο Φρούριο του Πετροβαραντίν, και αν θελήσουν να πάνε λίγο πιο νότια από το Βελιγράδι, μπορούν να πάνε στον τόπο Οπλένατς, την έδρα της σερβικής βασιλικής δυναστείας των Καρατζώρτζεβιτς, μπορούν να πάνε στην κωμόπολη Τοπόλα, την οποία πολλοί ονομάζουν ‘η καρδιά της Σερβίας» και το κέντρο των Σέρβων στασιαστών από τις εξεγέρσεις τους κατά των Τούρκων, και, τέλος, μπορούν να δουν και μερικούς αρχαιολογικούς χώρους κοντά στο Βελιγράδι, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο αρχαιολογικός χώρος Viminacium, από τη Ρωμαϊκή εποχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....