Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ο ΘΑΤΣΙ, Ο ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ?



Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι, Σαΐπ Μούγια και ο πρώην υπουργός Υγείας, Αλιούς Γκάσι είναι μεταξύ οκτώ υπόπτων στην υπόθεση εμπορίας ανθρώπινων οργάνων που ερευνά η αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex).

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ του Κοσόβου, επικαλούμενα πηγές από το γραφείο της εισαγγελίας της ΕΕ, οι Γκάσι και Μούγια είναι στη λίστα των υπόπτων και «το κατηγορητήριο αναμένεται πολύ γρήγορα».

Ο σύμβουλος του Χασίμ Θάτσι και ο πρώην υπουργός Υγείας θεωρούνται ύποπτοι ότι εκμεταλλεύτηκαν την πολιτική επιρροή και τη σχέση με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου για να συγκαλύψουν τις περιπτώσεις 30 παράνομων μεταμοσχεύσεων νεφρών στην κλινική Medicus της Πρίστινας το 2008.

Οι δωρητές των οργάνων επιστρατεύονταν από φτωχές χώρες ανατολικοευρωπαϊκών και χωρών της κεντρικής Ασίας με την υπόσχεση ότι για το ζωτικό όργανο που θα έδιναν, θα λάμβαναν 15.000 ευρώ.

Οι λήπτες προέρχονταν κυρίως από το Ισραήλ και πλήρωναν περίπου 100.000 για το ζωτικό όργανο.

Στο τέλος του περασμένου μήνα πέντε άτομα καταδικάστηκαν για το παράνομο εμπόριο οργάνων στην κλινική Medicus.

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επιβλήθηκε στο διευθυντή της κλινικής, γιατρό Λούφτι Ντερβίσι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....