Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Najveći od velikih…Antonis Remos!

Njegov život i karijera sačinjeni su od velikih trenutaka. Godinama je jedna od najvećih muzičkih zvezda ne samo u Grčkoj, već i na Balkanu. Njegov concert prije 3 godine u Beogradu pokazao je da ga u Srbiji vole podjednako kao i u Grčkoj. Njegova harizma i pozitivna energija naprosto plene gde god da se pojavi. Pogađate…on je Antonis Remos.
antonis_remos_kolie
Rođen je 19.06.1970.godine u Dizeldorfu. Prvih deset godina svog života proveo je u Nemačkoj, sve dok se njegovi roditelji nisu odlučili na povratak u Solun. Antonis je tu završio školu i već u tom periodu počinje njegovo interesovanje za muziku. Sam je naučio da svira gitaru. Radio je mnogobrojne poslove, ali ljubav prema muzici ipak je prevagnula. I tako je, 1992.godine, započela njegova blistava karijera.
Nakon par godina amaterskog pevanja po klubovima u Solunu, Antonis je 1995.godine odlučio okušati sreću u Atini. Pevao je rame uz rame sa velikanima poput Dimitrisa Mitropanosa, Stefanosa Korkoulisa i Maria Tokasa. Ovaj nastup mu je, te iste godine, donio ugovor sa izdavačkom kućom “Sony music”.Njegov prvi album ugledao je svetlost dana 1996.godine i za manje od godinu dana dostigao dupli platinumski tiraž. Zbog neverovatne harizmatičnosti i nespornog talenta, njegova popularnost rasla je neverovatnom brzinom pa je i njegov drugi album “Keros na pame parakato” postigao neverovatan uspeh. Za svoj treći studijski album pod nazivom “Pali ap’tin arxi”, Antonis je angažovao najpoznatije tekstopisce i kompozitore. Melodije koje se i danas rado slušaju pisali su Christos Nikolopoulos, Giannis Parios, Stamatis Spanoudakis i Antonis Andrikakis.
„…όλη μου η ζωή είναι στιγμές…”
Svoju popularnost Antonis je potvrđivao rasprodatim koncertima širom sveta. Jedan od mnogih koji se pamte bio je i onaj u Apollon Palace-u 2001.godine. Album “Mia nuxta mono” sa 36 live pesama postao je njegov najprodavaniji album i jedan od najtiražnijih albuma u Grčkoj ikada. Istu sudbinu kao i prethodni, doživeo je i album “Kardia mou min anisiheis” objavljen 2002. Godine. U tom period, Antonis je pevao rame uz rame sa najvećim grčkim muzičarima kao što su: Antonis Parios, Alkistis Protopsalti i Giorgos Dalaras. Takođe, ostaće upamćena i njegova saradnja sa Mikisom Theodorakisom. Naime, Antonis je otpevao pesmu “An thymitheis sto oneiro mou”, a saradnja je nastavljena i na zajedničkom projektu za potrebe filma i pozorišta.
antonis-remos-612x255
Tokom 2005. i 2006.godine Antonis nastavlja sa nizom koncerata. Izdvajaju se dva u Atinskoj Areni na kome su ga pratili Mixalis Xatzigiannis i Marinella. Takođe, objavljen je i njegov treći studijski album pod nazivom “San anemos”. O tiražu ne vredi trošiti reči…Antonis je, čini se, opet nadmašio sam sebe. Usledila je serija koncerata po Grčkoj, a nakon toga, zajedno sa Sakisom Rouvasom, Antonis je krenuo na svetsku turneju po Americi, Kanadi, Australiji i Africi. U zimu 2008.godine održao je svoj prvi samostalni koncert u Atinskoj Areni. Nakon velikog uspeha, serija koncerata produžena je sve do kraja maja 2009.godine. Usledio je i osmi studijski album pod nazivom “Alitheies & Psemata” koji je ostvario zlatni, a potom i platinasti tiraž. Iste godine otpočela je njegova velika Evropska turneja. Nizali su se gradovi: Brisel, Štutgart, Frankfurt, Nirnberg, Dizeldorf, Amsterdam, Stokholm, London, Istanbul, Beograd, Tel Aviv…Takođe, nastavlja sa live nastupima u Diogenis Studio club-u i izdaje novi hit-singl “Terma I istoria”. Poslednji album pod nazivom “Kleista ta stomata” podario nam je niz hitova kao što su: “Einai stigmes”, “Espase i nuxta”, “Otan eisai edo”…Poslednji singl “Ta savvata” oborio je sve rekorde na TV i radio stanicama u Grčkoj.
Danas, Antonis živi i radi u Atini. Jedan je od malobrojnih čija popularnost raste sa svakim novim albumom, sa svakom novom pesmom. I dok uživamo u divnoj boji njegovog glasa možemo samo, sa nestrpljenjem, da očekujemo novi album i jos jedan koncert u Beogradu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες