Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Rusija: Inflacija 7,2 %

MOSKVA - U Rusiji je inflacija u aprilu na godišnjem nivou dostigla 7,2 %, dok je istovremeno u Ukrajini zabeležena deflacija od 0,8 %.
inflacija-b
Kako je saopštila ruska Federalna služba za statistiku (Ros stat), mesečna inflacija je u aprilu ubrzana na 0,5 %, posle 0,3 % u martu.
Od početka godine cene su porasle za 2,4 %. Godišnja inflacija je u aprilu povećana na 7,2 %, sa 7 % u martu tekuće godine, preneo je Finmarket.
U Ukrajini je u aprilu 2013. godine zabeležena nulta inflacija, pokazali su podaci Državne službe za statistiku. U martu su cene takođe bile nepromenjene, posle mesečnog sniženja od 0,1 % u februaru i povećanja od 0,2 u januaru.
Za prva četiri meseca ove godine inflacija je bila 0,1 %, dok je u istom periodu 2012. godine bila 0,7 %. U odnosu na isti mesec prošle godine, u aprilu je zabeležena deflacija od 0,8 %, isto kao i u martu.
Kako je ranije saopšteno, deflacija u Ukrajini je 2012. godine bila 0,2 %. Vlada za ovu godinu prognozira inflaciju od 4,8 do 6,1 %

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....