Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Руске високе школе ће од 1. септембра моћи саме да признају дипломе страних универзитета

Министарство образовања и науке РФ припремило је налог који ће омогућити водећим универзитетима да верификују квалификацију дипломаца високих школа из других земаља. Како је саопштено из прес-службе овог ресора, документ је у процедури потврђивања у Министарству правде. Нови режим би могао да ступи на снагу 1. септембра.

Одлуку о томе да ли ће диплома страног универзитета бити призната у Русији досад је доносила Федерална служба за контролу у сфери образовања и науке. Постоји и списак 300 „проверених“ високих школа из целог света, који је одобрила влада Русије. Између Русије и Србије од 18. новембра 2011. на снази је споразум о узајамном признавању и еквивалентности докумената о образовању и научним степенима. Дипломци са универзитета који нису обухваћени различитим међународним споразумима морају да верификују своје дипломе.

Сада ће московски и петербуршки државни универзитети, као и сви федерални и национални истраживачки универзитети и Руски универзитет пријатељства народа, добити право да признају стране дипломе. Овим актом је предвиђено да свака висока образовна установа сама одређује критеријуме за адекватан образовни ниво.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες