Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα: Έλληνες στρατιώτες έδωσαν αίμα στους Σέρβους

Ενα μπράβο στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, στο Γ.Ε.Σ.  και σε όλους τους αξιωματικούς

g
Τα μέλη της ελληνικής δύναμης στην KFOR υπεύθυνοι για το βόρειο Κοσσυφοπέδιο σήμερα, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας μέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, έδωσαν το αίμα στο Ινστιτούτο Μετάγγισης Αίματος στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα. Επίσης, σε αυτό το κύριο σερβικό νοσηλευτικό ίδρυμα στο Κοσσυφοπέδιο, τράπεζα αίματος είναι στο ελάχιστο και δύσκολα καφέρνουν να ανταποκριθούν στις πλέον επείγουσες ανάγκες. Έκθεση από την Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα γράφει η δημοσιογράφος Σνεζάνα Μιλόσεβιτς
Περίπου δέκα Έλληνες στρατιώτες έδωσαν αίμα, όπως λένε, για τον αδελφικό σερβικό λαό. «Αυτός είναι ένας τρόπος να δείξουμε την ευγνωμοσύνη προς το σερβικό λαό για τη θερμή υποδοχή, και επιεδή μας πιστεύουν και μας υποστηρίζουν στο έργο που κάνουμε. Ελπίζουμε και ότι ξέρετε πως εμείς κάνουμε το καλύτερο για να σας βοηθήσουμε», λέει ο διοικητής της ελληνικής ομάδας Σάκης Καλτσής.
«Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους μου έδωσαν αίμα και πριν, υπάρχουν και εκείνοι που για πρώτη φορά σήμερα το κάνουν. Με τον τρόπο αυτό, θέλουν να δείξουν ότι υποστηρίζουν τον σερβικό λαό. Είμαστε εδώ σήμερα, γιατί είναι η Παγκόσμια μέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, αλλά στο μέλλον θα συνεχίσουμε με αυτά τα φιλανθρωπικά έργα, τα οποία, όπως ο ίδιος επισημαίνει, θα είναι η αμοιβαία ικανοποίηση μας.
Την ανθρωπότητά του με αυτό το τρόπο έδειξε και ο Γεώργιος Καραμπούλας ο οποίος έδωσε αίμα στην χώρα του αρκετές φορές. Σήμερα είναι χαρούμενος για αυτό που κάνει για τους Σέρβους.
«Τον σερβικό λαό βλέπουμε ως αδελφούς μας και χαιρόμαστε που τους το δείχνουμε με αυτό τον τρόπο.»
Στο Ινστιτούτο για μετάγγιση αίματος στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα διατέθουν τα ελάχιστα αποθεματικά αυτού του πολύτιμου υγρού. Είναι όλο και μικρότερος αριθμός των αιμοδοτών και οικογένειες των οποίων τα μέλη βρίσκονται στο νοσοκομείο, αναγκάζονται να τους φροντίσουν μόνοι τους, δήλωσε η προϋστάμενη του Ινστιτούτου Μετάγγισης Αίματος στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα Vesna Milentijević.
«Αυτή είναι μια ευκαιρία για να ευχαριστήσω τους Έλληνες στρατιώτες που ήρθαν σε μια τόσο ανθρωπιστική ιδέα και που για το νοσοκομείο μας έδωσαν αυτό το πολύτιμο υγρό. Αυτή η δράση θα συμπληρώσει, ελπίζω, τα ήδη ελάχιστα αποθέματα αίματος που είναι στη διάθεσή μας».
Αυτή είναι η πρώτη ανθρωπιστική εκστρατεία αιμοδοσίας εθελοντών από την Ελλάδα, και αυτοί λένε ότι, όταν χρειαστεί, ευχαρίστως θα βοηθήσουν το σερβικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...