Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νίκολιτς και Παπούλιας: Η Σερβία και η Ελλάδα είναι φίλοι

Uto, 06/18/2013 - 18:28 -- MRS
«Η Σερβία γνωρίζει ότι η Ελλάδα είναι φίλος της και πως την υποστηρίζει πλήρως, αλλά αναμένει ότι η φιλική σχέση μας με τα άλλα κράτη μέλη να επιστραφεί με την απόφασή τους, η οποία θα επιτρέψει στη Σερβία να παράσχει στους πολίτες της μια καλύτερη ζωή και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο Βελιγράδι. Γράφει η δημοσιογράφος Sandra Pekić.
dΣτη συνέχεια, ο πρόεδρος Νίκολιτς είπε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ σχετικά με την ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα είναι ένα ορόσημο στην ιστορία της χώρας και το μήνυμα προς τη Σερβία ότι είναι επιθυμητή να γίνει μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας.
«Η Σερβία έχει κάνει τα πάντα για να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που τέθηκαν μπροστά της και τώρα είναι η σειρλα της Ευρώπης. Είμαστε ήρεμοι γιατί ξέρουμε ότι είμασαν υπεύθυνοι και ειλικρινείς με τους εαυτούς μας και την Ευρώπη», δήλωσε ο Νίκολιτς, ευχαριστώντας την επίσημη Αθήνα για τη συνεχή υποστήριξη προς τη Σερβία.
Σύμφωνα με τα λόγια του, αν και η Ελλάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Σερβία, υπάρχουν δυνατότητες για την αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών. «Λαμβάνοντας την ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων η Σερβία θα είναι ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός τόσο για την επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας, όσο και για νέες επενδύσεις», δήλωσε ο Νίκολιτς.
Ο πρόεδρος Παπούλιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τη διαδικασία ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ και χορήγηση μιας ημερομηνίας για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της τριγύρω περιοχής.
«Η Ελλάδα και η Σερβία, η ειλικρινής, σταθερή και γόνιμη συνεργασία τους, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα σταθερότητας και ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη», είπε ο κ. Παπούλιας.
Επιπλέον, ο ίδιος ευχαρίστησε τον Νίκολιτς για την σταθερή υποστήριξη της Σερβίας όσον αφορά το θέμα της Κύπρου. Ο Παπούλιας είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Σερβίας και για τη βελτίωση των πολιτικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών, καθώς και για το ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔ της Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες