Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Руси заинтересовани за увоз српских вина

raphael wines spirits Руси заинтересовани за увоз српских вина
(Фото: http://raphaelsrestaurant.com/)
Београд – Руски трговински ланци су заинтересовани за увоз вина из Србије, али је за улазак на то тржиште потребно обезбедити стандардни квалитет и конкурентне цене, упозорио је у уторак саветник председника Привредне коморе Србије за Руску Федерацију Мирослав Митковић.
Било је већ покушаја извоза вина произведених у Србији на руско тржиште, али до сада је своје место у руским продавницама нашло једино Вино Жупа, казао је Митковић на састанку Групације за виноградарство и винарство и Удружења виноградара и винара Србије „Вивис“.
Посебан интерес за увоз српских вина исказао је руски партнер који има 2.500 продавница пића, а српски произвођачи имаће прилику да своју робу не само тој компанији, већ и осталим трговинским ланцима представе 24. јуна у Москви. Планирано је да презентација буде организована у Амбасади Србије у Москви, а још није познато колики број и који ће српски произвођачи учествовати на тој изложби и потом разговарати са заинтересованим партнерима.
Договори су у току, а како је Митковић напоменуо, осим винара, прилику имају да се представе и произвођачи осталих прехрамбених артикала.
По досадашњим искуствима, пресудни су квалитет и цена вина, а не квантитет, јер на тржишту Русије има места и за мале произвођаче врхунских и висококвалитетних вина, казао је Митковић.
Наша предност је и уговор о слободној трговини са Русијом, али мора се доста радити на маркетиншком наступу како би се наметнули у односу на вина која долазе из Француске, Италије, Чилеа, навео је он. Гвозден Раденковић из Удружења виноградара и винара Србије истакао је да наша вина имају беспрекоран квалитет и могу да парирају било којим врстама вина из било које земље. Он је такође указао да руски партнери не траже обавезивања у смислу количина, али је неопходно наћи оптимум цене и квалитета који нудимо

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...