Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Υποτροφίες για Σέρβους φοιτητές από τις χώρες της τριγύρω περιοχής των Βαλκανίων

Čet, 06/27/2013 - 20:47 -- MRS
b
Τα στελέχη της Κυβέρνησης της Σερβίας συνέχισαν, σε συνάφεια με τη Στρατηγική για την παραπέρα διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών της μητέρας πατρίδας με τους Σέρβους της Διασποράς και με Σέρβους που ζουν στις χώρες της τριγύρω περιοχής των Βαλκανίων, την εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Η Σερβία για τους Σέρβους της τριγύρω περιοχής».
«Αυτό το πρόγραμμα έχει σαν σκοπό την εξασφάλιση υποτροφιών για νεαρούς Σέρβους – μέλη της σερβικής εθνικής μειονότητας στις χώρες της τριγύρω περιοχής των Βαλκανίων, οι οποίοι έχουν σκοπό να σπουδάσουν στη Σερβία»,- ανακοινώθηκε από την έδρα του Γραφείου της Κυβέρνησης της Σερβίας για θέματα Διασποράς, στην ιστοσελίδα του οποίου μπορούν να βρεθούν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το θέμα αυτό.
Ειδικά, για χορήγηση αυτών των υποτροφιών μπορούν να δηλωθούν όλοι οι Σέρβοι, ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών, που ζουν σε μία από τις χώρες της τριγύρω περιοχής των Βαλκανίων – Σλοβενία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔ της Μακεδονίας, Ρουμανία, Αλβανία και Ουγγαρία. Αυτοί πρέπει να δηλωθούν ως τις 10 προσεχούς μηνός Ιουλίου για χορήγηση υποτροφίας για το σχολικό έτος 2013/2014. Επίσης, πρέπει να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και να το παρουσιάσουν σε κάποια από τις πρεσβείες ή τα προξενεία της Σερβίας στις γειτονικές χώρες. Μετά το τέρμα του διαγωνισμού θα κοινοποιηθούν τα ονόματα των ατόμων που θα λάβουν τις υποτροφίες.
Τέλος, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μέλη της σερβικής εθνικής κοινότητας στις χώρες του περίγυρου, να έχουν την υπηκοότητας μιας εκ των χωρών της τριγύρω περιοχής των Βαλκανίων, να είναι ηλικίας κάτων του 21 έτους για τις βασικές σπουδές, κάτω των 25 ετών για τις σπουδές του master και κάτω των 35 ετών για τις διδακτορικές σπουδές. Επίσης, θα αξιολογηθεί η επιτυχία τους στο δημοτικό σχολείο, στο γυμνάσιο και στο λύκειο.
Οι υποτροφίες καλύπτουν δωρεάν βίζα εισόδου, άδεια παραμονής, τα έξοδα εγκατάστασης και τρόφιμα, τα δίδαχτρα, τις ασφαλίσεις, συν τις 15 χιλιάδες δηναρίων (περίπου 140 ευρώ) τον μήνα για τις άλλες ανάγκες των φοιτητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου