Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Krediti poljoprivrednicima Vojvodine za kupovinu zemljišta

BEOGRAD - Banca Inteza (Intesa) potpisala je u petak Sporazum o poslovnoj saradnji sa Garancijskim fondom Vojvodine o obezbeđivanju kredita registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima u pokrajini za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, kako bi ukrupnili posede pod povoljnijim uslovima od tržišnih.
poljoprivreda stepa
Poljoprivrednim proizvođačima koji budu izabrani na konkursu Fonda za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita za kupovinu poljoprivrednog zemljišta,  banca Inteza će plasirati zajmove u maksimalnom iznosu do 100.000 evra, sa rokom otplate do osam godina i grejs periodom do 12 meseci, saopšteno je iz banke.
Nominalna kamatna stopa za ove kredite iznosiće 6,75 odsto, plus šestomesečni Euribor.
"Verujemo da ćemo i kroz ovaj model saradnje dati značajan doprinos povećanju poljoprivredne proizvodnje i jačanju konkurentnosti agrara, a time i uspešnom oporavku i razvoju celokupne privrede", izjavio je direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa, Predrag Milenović.
U poslednjih pet godina, banca Inteza je registrovanim poljoprivrednim proizvođačima plasirala više od 20.000 zajmova u ukupnom iznosu od preko 100 miliona evra.
U prethodnoj godini, banka je poljoprivrednicima odobrila pozajmice u ukupnom iznosu od gotovo 20 miliona evra, realizujući, pri tome, petinu subvencionisanih kredita na nivou celokupnog bankarskog sektora.
Konkurs Garancijskog fonda AP Vojvodine otvoren je za nosioce registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa manje od 50 hektara zemljišta u vlasništvu i omogućava im kupovinu novih parcela u periodu od godinu dana od datuma odobravanja kredita, piše u saopštenju.
Krediti za kupovinu zemljišta radi ukrupnjavanja poseda u ponudi i Kredi agrikol banke
Kredi agrikol banka i Garancijski Fond AP Vojvodine potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji za odobravanje dugoročnih kredita namenjenih kupovini poljoprivrednog zemljišta, saopštila je danas ta banka.
Krediti su namenjeni kupovini poljoprivrednog zemljišta sa ciljem ukrupnjavanja poseda.
Za te kredite mogu konkurisati fizička lica - nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa prebivalištem na teritoriji Vojvodine čiji će vlasnici na dan otplate poslednje rate imati manje od 70 godina života i koji imaju manje od 50 hektara poljoprivrednog zemljišta u sopstvenom vlasništvu.
"Kredi agrikol banka kao vodeća banka za poljoprivredu u Francuskoj, svoja iskustva uspešno prenosi u Srbiju gde neprestano ulaže u razvoj agrobiznisa. Kredi agrikol banka je strateški opredeljena ka finansiranju celokupnog agro lanca", izjavio je rukovodilac za poljoprivredno bankarstvo u Kredi agrikol banci Aleksandar Simić.
"Pristupanjem ovom programu koji je inicirao Garancijski fond AP Vojvodine, banka želi da podrži ukrupnjavanje poljoprivrednih poseda i svim klijentima omogući što bolje uslove za kupovinu zemljišta", rekao je Simić

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου