Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Nova jača kiša i novi problemi u Subotici

Nešto nakon 14 časova posle dvadesetominutnih padavina jačeg intenziteta u više delova grada došlo je do manjih ili većih poplava kao i neminovni kolaps saobraćaja na najprometnijim u užem i širem delu grada.
Kako saznajemo sa lica mesta, negde pred početak ovog kratkotrajnog pljuska desila se lakša saobraćajna nezgoda između dva vozila kod Majšanskog mosta pa je u ulici Jovana Mikića (od grada prema Majšanskom mostu) već tada došlo do otežanog funkcionisanja saobraćaja, a desetak minuta kasnije i već opisano stanje i problemi na više lokacija.

Radnici JKP "Čistoća i zelenilo" i JKP "Vodovod i kanalizacija" vrlo brzo izašli su na kritične tačke u gradu kako bi otklonili posledice nevremena.

Najveći problemi bili su ispod podvožnjaka kod Nove opštine gde već tradicionalno posle iole jače kiše zbog nižeg položaja u odnosu na dva dela grada između kojih je došlo je do nove poplave koja je značajno poremetila i usporila saobraćaj na ovoj deonici, a pogotovo što je saobraćaj sa te deonice preusmeren na obilazne puteve oko Majšanskog puta odnosno podvožnjak kod Pionira koji je takođe bio pod vodom.

Pohvala ide za saobraćajnu policiju i ljude iz JKP "Čistoća i zelenilo" i JKP "Vodovod i kanalizacija" koji su vrlo brzo na ovom delu pokušali da "izvade situaciju" tako što su jedni zaustavili saobraćaj od raskrsnice kod hotela Patrije prema Paliću, odnosno od Palića prema hotelu Patrija i regulisali saobraćaj u skladu sa okolnostima, dok su drugi u skromnoj opremi bili do pojasa u dubokoj vodi i pokušavali da pomognu da se voda brže raziđe.

Vozila koja su po visini bila u mogućnosti da prođu ovom deonicom iskoristila su tu prednost, bilo je i onih koji su pokušali i odustali, a nažalost i onih koji su bili previše optimistični i nerealni, što potvrđuju slika i video ispod.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....