Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Το σερβικό λουτρό Banja Junaković για καλή υγεία

Sub, 11/16/2013 - 20:35 -- MRS
Τα λουτροθεραπευτήρια αποτελούν ένα από τα ατού του σερβικού τουρισμού. Ένα από τα σερβικά λουτρά, στα οποία έρχεται μεγάλος αριθμός ντόπιων και ξένων τουριστών, είναι και το λουτρό Banja Junaković, κοντά στη σερβική πόλη Apatin, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη.
Αυτό το λουτρό έχει συνολικά 11 ανοικτές πισίνες. Σε ορισμένες απ’αυτές βρίσκεται θερμό και ιαματικό νερό, και σε μερικά βρίσκεται απλό νερό για κολύμβηση, κι έτσι οι φιλοξενούμενοι μπορούν να επιλέξουν πού θα κάνουν μπάνιο.
Πρόκειται για ένα από τα νεότερα λουτροθεραπευτήρια στη Σερβία, που είχε αρχίσει να λειτουργεί το έτος 1983. Επίσης, αυτό το λουτρό αποτελεί και ιδιόμορφο κέντρο υγείας, επειδή το ιαματικό νερό που βγαίνει από μια πηγή που βρίσκεται 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, έχει θερμοκρασία των 52 βαθμών Κελσίου.
Στο λουτροθεραπευτήριο Banja Junaković δουλεύουν καθημερινά 40 γιατροί, φυσίατροι και θεραπευτές, οι οποίοι θεραπεύουν ασθενείς που πάσχουν από ρευματισμό, από ασθένειες της σπονδυλικής στήλης, των οστών και των αρθρώσεων. Επίσης, το ιαματικό νερό θεραπεύει τα τραύματα των αθλητών, και επίσης θεραπεύει και νευρικές παθήσεις.. Το ειδικό νοσοκομείο για θεραπεία και αποκατάσταση των ασθενών έχει 270 κλίνες, και κατά την παρούσα στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα κατασκευής ενός μεγάλο γυμναστήριου και κέντρου αναψυχής, που θα έχει άλλες δέκα πισίνες – οκτώ κλειστές και δύο ανοιχτές.
Τέλος αναφέρουμε ότι το λουτρό διαθέτει και μια υπερσύγχρονη αίθουσα μπόουλινγκ, που είναι μία από τις ωραιότερες στην Ευρώπη. Άλλωστε, και η παραπλήσια πόλη Απατιν έχει μακρά παράδοση στο μπόουλινγκ. Εδώ διαξήχθηκαν και τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα μπόουλινγκ. Το λουτρό Βanja Junaković απέχει πέντε χιλιόμετρα από την πόλη Apatin, στα βόρεια διαμερίσματα της σερβικής επαρχίας της Βοεβόδινας, και είναι περιτριγυρισμένο από πυκνό δάσος βελανιδιάς, που απλώνεται σε έκταση 218 εκταρίων. Όλη η τριγύρω περιοχή αποτελεί περιοχή κατοχυρωμένου φυσικού και ζωϊκού πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες