Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Νίκολιτς στη Μόσχα: Η Σερβία αποτελεί ελκυστικό προορισμό για καταβολή επενδύσεων

Sre, 10/30/2013 - 21:51 -- MRS
n«Η Σερβία διαθέτει εξαιρετικά καλές και πλούσιες πλουτοπαραγωγικές πηγές, έτσι ώστε οι επενδύσεις Ρώσων επενδύστων μπορούν να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προς όφελος και των δύο πλευρών»,- δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Σερβίας, κ. Tomislav Nikolić, εγκαινιάζοντας τη ρωσο-σερβική Επενδυτική Διάσκεψη στη Μόσχα, και κάλεσε τους Ρώσους επενδυτές να έρθουν στη Σερβία, η οποία αποτελεί, από μέρα σε μέρα, όλο και πιο ελκυστική χώρα για καταβολή επενδύσεων, και στην οποία οι επενδυτές μπορούν να υπολογίζουν σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον.
«Η Σερβία γίνεται ολοένα και πιο ελκυστική χώρα για ξένους επενδυτές, και στο πλαίσιο αυτό μπορώ να πω ότι οι ρωσικές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες στη χώρα μας. Ας αποτελέσουν η φιλία μας και ο λόγος μου τον εγγυητή για σίγουρη επιχειρηματικότητα στη Σερβία. Εμείς θα πράξουμε το παν, από την πλευρά μας, ώστε να γίνουν σίγουρες οι επενδύσεις σας στη Σερβία, και να σημειώσουν αυτές επιτυχία»,- είπε ο κ. Nikolić, συμπληρώνοντας ότι στόχο αυτής της Επενδυτικής διάσκεψης αποτελεί να παρουσιαστούν στους δυνητικούς Ρώσους επενδυτές παραπάνω από 80 πιο σημαντικά επενδυτικά προγράμματα στη Σερβία, στους τομείς της Γεωργίας, της Βιομηχανίας, της Ενέργειας, των Κατασκευών και του Τουρισμού.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε πως συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις για την παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεων Σερβίας και Ρωσίας σε όλους τους οικονομικούς κλάδους. «Υπάρχουν προϋποθέσεις για παραπέρα ανάπτυξη της αμοιβαίας συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, στην κατασκευή οδικών αρτηριών και σιδηροδρομικών γραμμών και, επίσης, στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Τεχνολογίας Πληροφορικής, και στην υλοποίηση ορισμένων μεγάλων έργων Υποδομής»,- υπενθύμισε ο κ. Νίκολιτς, και συνέχισε λέγοντας ότι ιδιαίτερα μεγάλη σημασία για την παραπέρα ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων Σερβίας και Ρωσίας έχει και η κατασκευή του ρωσικού αεριαγωγού «Νότια ροή», ένα σκέλος του οποίου θα περνάει από τη Σερβία.
Τέλος, ο Σέρβος πρόεδρος ανέφερε ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έχουν υπογραφεί παραπάνω από 60 διμερείς συμφωνίες ανάμεσα σε δύο χώρες, ότι τον Μάιο του τρέχοντος έτους στην πόλη Soči υπογράφηκε Διακήρυξη για αποκατάσταση των σχέσεων συνεταιρισμού ανάμεσα σε δύο χώρες, και ότι η Ρωσία και η Σερβία έχουν υπογράψει και Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου