Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Οι πολίτες της Σερβίας επιθυμούν ανάπτυξη των σχέεων και με τη Ρωσία και με την Ε.Ε.

Pet, 11/22/2013 - 20:14 -- MRS
p«Οι πολίτες της Σερβίας επιθυμούν, περισσότερο, τη Ρωσική Ομοσπονδία σαν τον μεγαλύτερο εταίρο της Σερβίας στο εξωτερικό εμπόριο, και ο κ. Vladimir Putin αποτελεί την πιο δημοφιλή πολιτική προσωπικότητα στη χώρα»,- έδειξε η πιο πρόσφατη έρευνα των παραγόντων της «Νέας σερβικής πολιτικής σκέψης». Επίσης, βάσει αυτής της έρευνας, οι πολίτες της Σερβίας εκφράζουν τη γνώμη ότι η κατασκευή του ρωσικού αεριαγωγού «Νότιο ρεύμα» στο έδαφος της Σερβίας έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τη Σερβία.
Στη συνέχεια αναφέρουμε ότι το 53,7 των ερωτώμενων πολιτών της Σερβίας υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε, στην έρευνα που έκαναν οι παράγοντες της «Νέας σερβικής πολιτικής σκέψης» το έτος 2007, περίπου 72 τοις εκατό των πολιτών της Σερβίας τάχτηκαν υπέρ της ένταξης της χώρας στην Ε.Ε. Η ίδια έρευνα έδειξε ότι το έτος 2011 η υποστήριξη των πολιτών της Σερβίας στην ιδέα για ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. ήταν κάτω του 50 τοις εκατό, και ότι κατά το τελευταίο διάστημα αυτό το ποσοστό αυξήθηκε κάπως, χάρη στον ευρωενθουσιασμό που δείχνουν απέναντι στην Ε.Ε. τα μέλη του κυβερνόντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος.
Τέλος αναφέρουμε ότι η ίδια έρευνα έδειξε ότι η υποστήριξη των πολιτών της Σερβίας στην ιδέα για ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ είναι εξαιρετικά χαμηλή, και ότι για το θέμα αυτό γίνεται πολύ λίγο λόγος ανάμεσα στο κοινό της χώρας. Συμπέρασμα των παραγόντων της «Νέας σερβικής πολιτικής σκέψης» αποτελεί, μετά την εν λόγω πρόσφατη δημοσκόπηση αποτελεί ότι η Σερβία θα έπρεπε να διατηρήσει εξ ίσου αγαθές σχέσεις και με τη Ρωσία και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου