Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

SNEG U BG JOŠ PADA: Ulice prohodne, saobraćaj funkcioniše

Zastoj na liniji 39 nastao je zbog jednog autobusa koji se poprečio. Siniša Mali obišao je u ranim jutarnjim satima zimske službe kako bi se na licu mesta uverio da li nadležne službe obavljaju svoj posao
sneg beograd tanjugzoom
BEOGRAD - Nakon zastoja na liniji autobusa GSP broj 39, u naselju Gunjak, saobraćaj te trase je normalizovan. I ostale saobraćajnice u prestonici su prohodne.
Dežurni dispečer Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd Zoran Stanojković je objasnio da je zastoj na liniji 39 nastao zbog jednog autobusa koji se "poprečio". Nadležne službe, međutim, brzo su reagovale i pročiste taj deo kolovoza.
Predsednik Privremenog veća Beograda Siniša Mali obišao je u ranim jutarnjim satima zimske službe Beograd puta i ulice u prestonici kako bi se na licu mesta uverio da li nadležni obavljaju svoj posao i ocenio da sve funkcioniše kako treba.
"Nama je bilo veoma bitno da ispunimo ono što je i obećalo Privremeno veće da obezbedimo šve što je potrebno za funkcionisanje komunalnih službi. To je i urađeno", rekao je Mali novinarima prilikom obilaska Beograd puta.
On je precizirao da je obezbeđeno gorivo, rezervni delovi i mazut i naglasio da su "sve mašine, predviđene četvrtim stepenom, funkcionisale bez problema".
Mali je, na pitanje novinara, rekao "da soli ima dovoljno, da svega ima dovoljno i da su i novinari", kako je rekao, "mogli da se uvere da sve funkcioniše kako treba". On je posebno naglasio da se prilikom oblaska ulica, rano jutros oko 4 časa, uverio da su sve ulice prvog prioriteta bile očišćene neophodne za funkcionisanje gradskog saobraćaja.
"Verujem da će građani dočekati jutro kako je i Privremeno veće i obećalo, da će Beograd biti prohodan i da će sve funkcionisati bez većih problema", rekao je Mali. On je rekao i da će tokom celog dana biti kontrolisana situacija na terenu i pozvao građane da sklone nepropisno parkirane automobile, jer oni zimskim službama prave veliku smetnju prilikom čišćenja ulica.
Operativni rukovodilac zimske službe Beograd puta Željko Maravić je u razgovoru sa Malim istakao da će se, s obzirom da sneg ponovo pada, ono što je urađeno na prvom prioritetu ulica, pa čak i ono što je urađeno na drugom prioritetu, ponoviti kako bi javni gradski prevoz funkcionisao bez problema. Navodeći da su padavine u noćnim i jutarnjim satima bile jake, Maravić je rekao da je bilo lomljenja grana na drveću pa i pod težinom snega i padanja stabala na put.
On je, međutim, naglasio i da uprkos tome ono što je i "predviđeno operativnim planom prvi prioritet ulica je apsolutno održn", tako da do prekida prekida linija u saobraćaju nije bilo. U stalnoj smo komunikaciji sa javnim gradskim prevoznicima, pre svega GSB-om i Lastom, rekao je Maravić, navodeći da za sad nema ozbiljnijih problema na realizaciji operativnog plana. "Biitno da što god treba da angažujete i angažujete kako bi Grad normalno funkcionisao", poručio je Mali rukovodiocima zimske operative.
Maravić je rekao da će tako i biti i da je mogao da se uveri prilikom obilsaka saobraćajnica i "da je ono što smo dogovorili i učinjeno". "Dokazujemo na terenu da smo uspeli u toku noći da se izborimo na snegom. Nastavljamo dalje punim intenzitetom jer nećemo dozvoliti da jutarnjem špicu nešto zastane u gradu", rekao je direktor Beograd puta Goran Aleksić.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες