Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Επιστημονικό πρόγραμμα με τίτλο «Tesla memory project»

Pon, 11/11/2013 - 19:56 -- MRS
tΟ κ.Aleksandar Protić, Σέρβος που βρίσκεται επικεφαλής της λέσχης της ΟΥΝΕΣΚΟ στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, στο Παρίσι, εγκαινιάσε πρόσφατα το επιστημονικό πρόγραμμα με τίτλο «Tesla memory project», με σκοπό να γνωριστούν οι πολίτες της Γαλλίας και των τριγύρω χωρών με την προσωπικότητα και το έργο του Σέρβου επιστήμονα και ευρεσιτέχνη παγκόσμιας φήμης – Νίκολα Τέσλα. «Αυτό το πρόγραμμα έχει αποσπάσει μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού της Γαλλίας, επειδή ο Τέσλα δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο»,- δήλωσε ο κ. Aleksandar Protić για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας.
«Το πρόγραμμα ‘Tesla memory project’ (Έκθεση εις μνήμη του Τέσλα) εκπονήθηκε το έτος 2009, όταν στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης εγκαινιάστηκε η λέσχη της ΟΥΝΕΣΚΟ. Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από χρηματικά μέσα ορισμένων υπουργείων της γαλλικής Κυβέρνησης και από εκπροσώπους ορισμένων μη κυβερνητικών οργανισμών. Η έκθεση έχει τίτλο στα αγγλικά, επειδή πρόκειται για διεθνές πρόγραμμα», εξηγεί ο κ. Protić.
«Το πρόγραμμα ‘Tesla memory project’ αποτελεί, εν μέρει, έκφραση της έμπνευσής μου από την προσωπικότητα και το έργο του Νικόλα Τέσλα. Σαν Σέρβος εγώ προσωπικά καυχιέμαι για το έργο του Τέσλα, και μπορώ ότι ο ίδιος αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ενός μεγάλου επιστήμονα και ευρεσιτέχνη. Στη Γαλλία ο Τέσλα δεν είναι και τόσο πολύ γνωστό, και για αυτό είχα την πρόθεση να διορθώσω, με την παρουσίαση αυτής της έκθεσης, την αδικία σε βάρος του»,- λέει ο κ. Πρότιτς, ο οποίος τελείωσε γυμνάσιο και λύκειο στο Βελιγράδι, κι ύστερα σπούδασε στο εξωτερικό..
Ο ίδιος καταλήγει ότι πρώτα δίνονταν διαλέξει για τον Νικόλα Τέσλα μόνο στις αίθουσες του Πανεπιστημίου της Σορβόνης, και ότι, εξαιτίας του τεράστιου ενδιαφέροντος του κοινού, οι διαλέξεις και η έκθεση για τη ζωή και το έργο του Τέσλα απλώθηκαν στο έδαφος όλης της Γαλλίας. «Ο Τέσλα είναι μια εντυπωσιακή και αρκετά ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, που αποτελεί καλό παράδειγμα για τους νέους όλου του κόσμου, που ασχολούνται με επιστήμες»,- κατέληξε ο κ. Αλεξάνταρ Πρότιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...