Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

300.000 radnih mesta izgubljeno u Srbiji

Rezultat Zakona o radu i njegove primene treba da bude rast zapošljavanja
Saša Radulovićzoom
BEOGRAD - Zakon o radu ne valja i potrebno je da se menja jer je, između ostalog, jedan od generatora sive ekonomije u Srbiji. To je na Ekonomskom fakultetu danas kazao ministar privrede Saša Radulović uz napomenu da je kao rezultat takvog Zakona o radu u prethodnom periodu u zemlji izgubljeno 300.000 radnih mesta.
Rezultat Zakona o radu i njegove primene treba da bude rast zapošljavanja, ponovio je ministar Radulović pred početak skupa "Ekonomska politika Srbije u 2014. " koji se održava na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Prethodnih sedmica predložene izmene Zakona o radu oštro su kritikovane od strane sindikalnih organizacija u Srbiji.
Inače, ministar je za utorak, 17. decembar, u Centru Sava najavio veliku konferenciju Ministarstva privrede sa komorama i svim poslovnim udruženjima gde će biti diskutovano o "modelu novog početka srpske privrede" , specifičnostima izmena Zakona o radu, privatizaciji , stečaju i planiranju i izgradnji, rasterećenju troškova poslovanja i poreskoj reformi, razvojnoj politici i merama za rast, opravdanosti subvencija i podsticaja.
Pozvao je privrednike i sve one koji smatraju da mogu svojim iskustvom da doprinesu da daju predloge i nove ideje koji će omogućiti da se iznađe rešenje kako bi se prevazišli brojni problemi sa kojima se privreda susreće. Na skupu se očekuje nekoliko stotina privrednika.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου