Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Εν όψει της Πρωτοχρονιάς

Εν όψει της Πρωτοχρονιάς

Čet, 12/26/2013 - 19:22 -- MRS
p
Μπορούμε να υποδεχτούμε το Νέο Έτος με χίλια και έναν τρόπο, και το πράγμα αυτό εξαρτάται μόνο από το κέφι μας και τη φαντασία μας, και, μάλιστα, από τις οικονομικές μας δυνατότητες. Το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στη Σερβία και ιδίως στο Βελιγράδι είναι κάτι το οποίο θα παραμείνει αξέχαστο στη μνήμη πολλών ντόπιων και ξένων τουριστών, - είναι το συμπέρασμα το οποίο μπορούμε να συνάγουμε και από τη σύσταση που δίνει ο διεθνής ιστότοπος Lonely Planet, ο οποίος λέει ότι το Βελιγράδι, με τις πολυάριθμες ταβέρνες του και συμπαθητικά καφενεία, και με τα πάρτι που δίνονται στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, είναι ιδανική πόλη για να υποδεχτεί κανείς το Νέο Έτος.
Με σύνθημα «Ζεστασιά γύρω από την καρδιά μας», ο ιστότοπος Lonely Planet συνιστά στους τουρίστες να επισκεφθούν τον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, στο Βελιγράδι, κατά τη διάρκεια του εορτασμού των Χριστουγέννων, τα οποία οι Σέρβοι γιορτάζουν στις 7 Ιανουαρίου, και επίσης να επισκεφθούν τον παλιό πυρήνα της πόλης, που λέγεται «Σκαντάρλιγια» στις 13 Ιανουαρίου το βράδυ, όταν οι Σέρβοι γιορτάζουν Πρωτοχρονιά, επειδή στα πολυάριθμα εστιατόρια αυτού του παλιού δρόμου θα απολαύσουν την εύθυμη ατμόσφαιρα, με ήχους της παλιάς σερβικής μουσικής, δοκιμάζοντας διάφορους σερβικούς μεζέδες. Επίσης αναφέρεται ότι στο κέντρο του Βελιγραδίου, στον τόπο που ονομάζεται «Τεράζιγιε» οι τουρίστες μπορούν να λάβουν μέρος σε ένα ιδιόμορφο πάρτι στα ανοιχτά, δηλ. το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, όπου όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη Χριστουγεννιάτικη βασιλόπιττα, που σερβίρεται δωρεάν και την οποία οι καλεσμένοι μπορούν να κόψουν με δικά τους χέρια. Επίσης, ο ιστότοπος Lonely Planet αναφέρει ότι τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε πολλούς δρόμους και πλατείες του Βελιγραδίου, αλλά και πολλών άλλων πόλεων της Σερβίας, διοργανώνονται διάφορες συναυλίες ροκ, ποπ και λαϊκής μουσικής, με χορό και καλή διάθεση, όπου όλοι μπορούν να δοκιμάσουν βραστό κρασί ή βραστό ρακί, που σερβίρεται δωρεάν. Επίσης αναφέρεται ότι στα ύδατα του ποταμού Σάββου, στην περιοχή Αντα Τσιγκάνλιγια, του Βελιγραδίου, κάθε χρόνο τα Θεοφάνεια πολλά παλληκάρια βουτάνε στο νερό και κολυμπάνε για να βρουν τον Τίμιο Σταυρό. Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ιστότοπος αναφέρει ότι τώρα υπάρχει και μια εντελώς νέα εταιρεία αερομεταφορών στη Σερβία, δηλ. το Air Serbia, η οποία μπορεί να φέρει στη Σερβία τουρίστες απ’όλο τον κόσμο σε τιμές προσφοράς..
Κατά τη διάρκεια των επικείμενων εορτών της Πρωτοχρονιάς και των Χριστουγέννων τη Σερβία, και ιδίως το Βελιγράδι, αναμένεται να επισκεφθεί μεγάλος αριθμός τουριστών από τις χώρες της τριγύρω περιοχής, και επίσης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και ιδίως από τη Σλοβενία και την Κροατία. Την 1η Ιανουαρίου, εκ παραδόσεως, στην οδό Σβετογκόρσκα, στο κέντρο του Βελιγραδίου, οργανώνεται το πρόγραμμα που έχει τον τίτλο «Οδός ανοικτής καρδιάς», με πολλές συναυλίες και μικρές θεατρικές παραστάσεις στα ανοιχτά. Εκείνοι που επιθυμούν να βγουν έξω από το Βελιγράδι μπορούν να υποδεχτούν το Νέο Έτος σε κάποιο από τα πολυάριθμα σερβικά βουνά και χιονοδρομικά κέντρα, ή σε κάποιο από τα λουτρά, τα ξενοδοχεία των οποίων προσφέρουν όλες τις ανέσεις και πλούσιο πρόγραμμα, με γλέντι, νόστιμα φαγητά και περίφημα κρασιά. Ο καθένας θα βρει κάτι για τον εαυτό του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου