Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Posao za 300 radnika i ulaganje od 60 miliona evra

Pogon će imati 40.000 kvadrata i biće jedno od najvećih industrijskih postrojenja u Srbiji. Firma planira izvoz od 150 miliona evra, najviše u zemlje istočne Evrope
Dragan Marković Palmazoom
Magnet za investitore... Dragan Marković Palma
JAGODINA - Nova roba za izvoz.
Italijanska kompanija „Vibak“ počela je juče izgradnju fabrike za proizvodnju traka najnovije tehnologije u okviru ulaganja vrednog 60 miliona evra. Kako je najavljeno, posao bi trebalo da dobije 300 radnika.

Pogon će imati 40.000 kvadratnih metara i biće jedno od najvećih industrijskih postrojenja u Srbiji, a radove će izvoditi i domaće građevinske kompanije. „Vibak“ planira izvoz od 150 miliona evra iz Jagodine, najviše u zemlje istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog Saveza i u regiju Pacifika.

To je treća italijanska kompanija koja će imati fabriku u Industrijskoj zoni u Jagodini. Tu je i kompanija „Andrea konfecione“, a za mesec dana počeće da radi i fabrika za proizvodnju automobilskih sedišta „Aunde“. Država je kroz podsticaje „Vibaku“ obezbedila 12 miliona evra ili petinu ulaganja.

Ugovor o izgradnji i dodeli sredstava za direktne investicije toj kompaniji za izgradnju fabrike potpisali su 20. maja gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i direktor kompanije „Vibak“ Patricije Masini.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες