Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Sneg stiže za vikend!

U subotu i nedelju hladno i vetrovito uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. U Sjenici jutros minus 14
prvi sneg, ruža, novi sad, mraz, tanjugzoom
BEOGRAD - U Srbiji će ujutru biti maglovito ili s niskom oblačnošću, koja će se u Vojvodini, po kotlinama i dolinama reka zadržati veći deo dana.
U ostalim predelima očekuje se pretežno sunčano, dok će najviša dnevna temperatura biti do pet stepeni. Kako je saopštio Republički hidrometeorološki zavod, vetar će biti slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od minus osam do minus dva, a najviša dnevna od dva do pet stepeni, u mestima gde se magla bude zadržala od minus dva do nula stepeni.
I u Beogradu ujutru magla ili niska oblačnost, koja će se u nižim delovima grada zadržati veći deo dana, a vetar će biti slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura oko minus tri, najviša dnevna oko tri stepena, u nižim delovima grada oko nula stepeni.
U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 11. decembra, u četvrtak biti magla ili niska oblačnost koja će se po kotlinama i ponegde u nižim predelima zadržati tokom pre podneva. U ostalim krajevima biće pretežno sunčano. U petak pre podne očekuje se naoblačenje sa kišom koje će zahvatiti severne, posle podne proširiti i na ostale predele, a na planinama će padati sneg. Uveče i tokom noći, uz osetan pad temperature, kiša će preći u sneg i u nižim predelima.
Za vikend hladno i vetrovito, mestimično sa slabim snegom, uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Zatim će do kraja perioda biti pretežno oblačno, mestimično sa snegom, uglavnom u planinskim predelima i na istoku zemlje.
U Sjenici jutros minus 14 stepeni
U Srbiji je jutros najhladnije u Sjenici, gde je u sedam časova izmerena temperatura vazduha od minus 14 stepeni. Veoma hladno je i na Zlatiboru, u Zaječaru i Dimitrovgradu, gde temperatura vazduha iznosi minus osam stepeni.
Najviša temperatura vazduha od minus dva stepena izmerena je Beogradu, na Kopaoniku i u Leskovcu, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda. U Loznici i Vranju izmerena su minus tri, Kraljevu minus četiri, a u Kikindi, Banatskom Karlovcu, Sremskoj Mitrovici, Požegi i Kruševcu minus pet stepeni. U Somboru, Zrenjaninu, Valjevu, Velikom Gradištu, na Crnom Vrhu, Kuršumliji i Nišu izmereno je minus šest stepeni. Na Paliću, u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Negotinu i Ćupriji izmereno je minus sedam stepeni. Visina snežnog pokrivača na Crnom Vrhu iznosi 28 centimetara, Kopaoniku 26, Zlatiboru 21, u Sjenici 18, a u Požegi četiri centimetra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου