Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

TURIZAM: Na Kopaoniku 170.000 gostiju

Šansa za zaradu Samo tokom Ski-openinga za vikend očekuje se dolazak 15.000 skijaša
ski sezona, Kopaonikzoom
BEOGRAD - Sve je spremno za odličan start.
Nekoliko hiljada ljubitelja skijanja okupilo se juče na Kopaoniku kako bi uživali na snegu i iskoristili popust od 70 odsto na ski-pas tokom Ski-openinga od 5. do 8. decembra.

Ski-sezonu na Kopaoniku, u kojoj se očekuje oko 170.000 gostiju, juče je zvanično otvorila najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović prvim spustom na stazi Malo jezero.

Obaranje rekorda

Generalni direktor „MK Mauntin rizorta“ Nikola Avram očekuje da će ove godine poseta srpskoj snežnoj lepotici oboriti ranije rekorde.

- Već krajem septembra i do sredine oktobra imali smo mnogo rezervacija. Od 15. novembra počeli su da pristižu prvi gosti. Pre tri godine smo imali oko 70.000 noćenja, a ove godine očekujemo da će Kopaonik posetiti oko 170.000 gostiju - rekao je Avram i naglasio da tokom Ski-openinga ovog vikenda očekuju od 10.000 do 15.000 posetilaca.
Direktor „Skijališta Srbije“ Dejan Ljevnaić objasnio je da je to javno preduzeće sa Udrugom slovenačkih ski-centara sklopilo ugovor koji će omogućiti povlastice skijašima iz Srbije.

Tri dana besplatno

- Svi koji u Srbiji kupe sezonski ski-pas imaće tri dana besplatno u slovenačkim skijalištima. Spremni smo za sezonu, a zahvaljujući ogromnim ulaganjima od 2006. godine postali smo najbolji u regionu. Osim popusta od 70 odsto na ski-pas tokom Ski-openinga, tokom cele sezone deca će imati popust od 30 odsto - rekao je Ljevnaić

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου