Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Επισημάνθηκαν 110 χρόνια κυκλοφορίας της ημερήσιας εφημερίδας «Politika», του Βελιγραδίου

Pet, 01/24/2014 - 19:47 -- MRS
p
Σήμερα επισημάνθηκαν 110 χρόνια κυκλοφορίας της ημερήσιας εφημερίδας «Politika», του Βελιγραδίου, που αποτελεί την παλιότερη ημερήσια εφημερίδα στα Βαλκάνια.
Με την ευκαιρία στην αίθουσα του Δημαρχείου Βελιγραδίου απονεμήθηκαν βραβεία και διακρίσεις σε πολλούς δημοσιογράφους, συντάκτες και συνεργάτες αυτής της ημερήσιας εφημερίδας, που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή σ’αυτό το μέρος της Ευρώπης.
Συγκεκριμένα, το πρώτο τεύχος της ημερήσιας εφημερίδας «Politika» εμφανίστηκε στους δρόμους του Βελιγραδίου στις 25 Ιανουαρίου του 1904, λίγο μετά τις 2 η ώρα το απόγευμα.
Άλλωστε, η ημερήσια εφημερίδα «Politika» αποτελεί εφημερίδα με πλούσια και μακρά παράδοση, και θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εθνικούς θεσμούς της Σερβίας. Ακριβώς για αυτό τα βραβεία που απονεμήθηκαν σήμερα έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία για τους βραβευθέντες.
Τέλος αναφέρουμε ότι ανάμεσα σε συνεργάτες της εφημερίδας «Politika» ήταν ο Νομπελίστας Ivo Andrić, οι Σέρβοι συγγραφείς και ποιητές Miloš Crnjanski, Branko Ćopić, Jovan Dučić, Branislav Nušić, Desanka Maksimović και πολλοί άλλοι. Δικά τους κείμενα και άρθρα στις σελίδες της ημερήσιας εφημερίδας «Politika» έγραφαν, ακόμα, ο σερ Γουίνστον Τσώρτσιλ, ο Tomas Man, ο Eduard Erio και άλλοι. Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας «Politika» τυπώθηκε σε 2.450 αντίτυπα, είχε συνολικά τέσσερις σελίδες και κόστισε πέντε λεπτά του δηναρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...