Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Χελένα Ιβάνοβ – ο καλύτερος ομιλητής στον κόσμο

Uto, 01/14/2014 - 21:36 -- MRS
h
«Για να γίνετε ο καλύτερος ομιλητής σε μια συζήτηση πρέπει να έχετε πλούσιες γνώσεις, να διαβάζετε ντόπιες και ξένες ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά στην αγγλική γλώσσα, όπως το The Economist, και, φυσικά, είναι αναγκαίο να εκφράζετε πάντα μεγάλο ενδιαφέρον για τα πράγματα και για τον κόσμο τριγύρω σας, πρέπει να δείχνετε ενδιαφέρον για όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον σημερινό κόσμο. Πρέπει να παρακολουθείτε, τακτικά, τις καθημερινές διερευνήσεις και να προβλέψετε ποιο θέμα μπορεί να γίνει θέμα για συζήτηση, στην οποία εσείς θα παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τέλος, πρέπει να ξέρετε, εκ των προτέρων, με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσετε τη γενική συζήτηση και όλα τα θέματα που συζητούνται στο πλαίσιό της. Πρέπει να έχετε κριτική στάση απέναντι στο θέμα για συζήτηση, και να την εκπροσωπεύετε με επιχειρήματα και με σαφή τρόπο»,- δήλωσε για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας η Helena Ivanov, δηλ. η καλύτερη φοιτήτρια – ομιλητής στο πιο πρόσφατο Παγκόσμιο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα ρητρικής, που πραγματοποιήθηκε στην ινδική πόλη Chennai.
Σαν την καλύτερη εντύπωση που είχε αποκτήσει, η Χελένα αναφέρει το υπέροχο αίσθημα κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δηλ. όταν την ομιλία της παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή 300 άτομα στον τελικό των συζητήσεων για κάποιο θέμα. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σας κοιτάζουν και ακούνε τα λόγια σας, και οι περισσότεροι εκφράζουν συμφωνία μ’αυτά που λέτε, αυτό είναι το πιο ωραίο αίσθημα. Πρέπει να πω ότι εφετινό θέμα για συζήτηση ήταν το πρόβλημα των μεταναστών και των αιτούντων άσυλο στον κόσμο, και, επίσης, πρέπει να ομολογήσω ότι προετοιμάστηκα αρκετά καλά για αυτό το θέμα, και έπραξα το παν για να τελειοποιήσω τα αγγλικά μου»,- καταλήγει η Χελένα Ιβάνοβ, η οποία είναι φοιτήτρια στο τρίτο έτος των σπουδών της Σχολής Πολιτικών Σπουδών του Βελιγραδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...