Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Έλληνας πρέσβης στο Βελιγράδι: Ιστορική στιγμή οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας

08/01/14 - 18:37
 Ο Έλληνας πρέσβης στη Σερβία, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, δήλωσε σήμερα με αφορμή την έναρξη επίσημα της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι η διακυβερνητική διάσκεψη μεταξύ της Σερβίας και της ΕΕ, στις 21 Ιανουαρίου θα είναι μια ιστορική στιγμή, τόσο για τη Σερβία όσο και τα Δυτικά Βαλκάνια.
“Αυτό το χρόνο θα αρχίσουν επίσημα οι διαδικασίες των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, μεταξύ της ΕΕ και της Σερβίας. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή τόσο για τη Σερβία στο δρόμο της για την ένταξή της στην ΕΕ, καθώς και στη διαδικασία της διεύρυνσης, όσον αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια στο σύνολό τους. Η Ελλάδα προτίθεται να παράσχει πλήρη στήριξη στη Σερβία στη διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», δήλωσε ο πρέσβης στο πρακτορείο Tanjug.
Σημειώνεται ότι η Ελληνική προεδρία στην ΕΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, εγκαινιάζεται επίσημα σήμερα στην Αθήνα και είναι η πέμπτη φορά  από το 1981.
Ο πρέσβης Κ. Οικονομίδης, επίσης,  θα τονίσει:
« Οι παλαιές ελληνικές προεδρίες ήταν ιστορικά συνδεδεμένες με σημαντικά βήματα στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η παρούσα ελληνική προεδρία στοχεύει να επιτύχει απτά αποτελέσματα στους ακόλουθους τομείς προτεραιότητας:
την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την ολοκλήρωση στην ΕΕ και στη ζώνη του Ευρώ, τα σύνορα, η κινητικότητα και η μετανάστευση και η ολοκληρωμένη ναυτιλιακή πολιτική της ΕΕ».
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Προεδρίας της ΕΕ, το 2003, η Ελλάδα πραγματοποίησε την ‘Agenda Tesalonike’ (η Ατζέντα Θεσσαλονίκης για τα Δυτικά Βαλκάνια), στην οποία επιβεβαιώθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και αναφέρθηκαν οι προτεραιότητες προκειμένου η χώρα να οδηγηθεί σε πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....