Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα από τη Σερβία

Ned, 01/05/2014 - 18:19 -- MRS
f
Ανάλογα με την ταχύτητα αύξησης του όγκου των εξαγωγών της, η Σερβία καταλαμβάνει 2η θέση στον κόσμο , χάρη, κυρίως, στα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων στο Κραγκούεβατς. Εκτιμάται ότι φέτος ο όγκος των εξαγωγών της χώρας θα ξεπεράσει το ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ, πράγμς το οποίο είναι κατά 30 τοις εκατό περισσότερο συγκριτικά με το έτος 2012.
Κύριο μοχλό των σερβικών εξαγωγών αποτελή η διανομή του νέου αυτοκινήτου της μάρκας Fiat, δηλ. του μοντέλου «500 L» στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Ο ερχομός της Fiat στη σερβική πόλη Κραγκούεβατς δεν συνέβαλε μόνο για την αναγέννηση της βιομηχανίας, αλλά και για την αναγέννηση όλης της πόλης του Κραγκούεβατς, στο σύνολό της. Το γεγονός αυτό συνέβαλε για την αναζωογόνηση της παραπαίουσας αυτοκινητοβιομηχανίας της πόλης, αλλά και συνέβαλε για την παραπέρα ανάπτυξη και των άλλων τομέων.
Η πόλη του Κραγκούεβατς, που ήταν κάποτε το βιομηχανικό κέντρο της Σερβίας,, μετά από πολλά χρόνια της κρίσης, επανακτά, σιγά-σιγά, την παλιά αίγλη της. Η αναζωογόνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Κραγκούεβατς αποτελεί συνέχιση της παράδοσης που διαρκεί παραπάνω από μισό αιώνα, όμως, ταυτόχρονα, η ίδια αναζωογόνηση αποτελεί και ένα ισχυρό δυναμικό και μια ισχυρή προοπτική για τις μελλοντικές γενιές, που είναι έτοιμες να πιάσουν τον ρυθμό των σύγχρονων τάσεων.
Τέλος αναφέρουμε ότι για τις ανάγκες της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat, στο Κραγκούεβατς, στον τόπο των καποτινών εργοστασίων «Ζάσταβα» χτίστηκαν εντελώς νέες παραγωγικές μονάδες, παράλληλα με όλες τις ανέσεις για γρήγορη και σίγουρη μεταφορά νέων αυτοκινήτων και για τη διανομή τους στις αγορές του κόσμου. Επίσης, στη διάθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat και των συνεργατών της από τον τομέα της κοινοπραξίας τέθηκε και ο χώρος του καποτινού στρατόνα Grošnica, στα περίχωρα του Κραγκούεβατς, όπου τώρα βρίσκεται νέο εργοστάσιο παραγωγής ανταλλακτικών για αυτοκίνητα. Στον ίδιο χώρο πρόκειται να οικοδομηθούν έξι ακόμα εργοστάσια και, επίσης, κάνονται σχέδια για την παραπέρα διεύρυνση της βιομηχανικής ζώνης στο Κραγκούεβατς, πράγμα το οποίο θα δώσει δυνατότητες για απασχόληση χιλίων ακόμη ατόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....