Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Inicijativa za izgradnju parkinga za bicikle

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) pozvala je danas volontere da se uključe u projekat „Bajk frendli“ (Bike Friendly), koji podrazumeva obeležavanje objekata koji poseduju parkinge za bicikle ili će napraviti parkinge.
Bike friendly Inicijativa za izgradnju parkinga za bicikleProjekat je podržala Trag fondacija, u okviru konkursa „Akademija održivosti“, a koncept „Bajk frendli“ osmislile su članice NSBI Agneš Ćurčić-Asodi i Judit Bednarik.
- Osnovni cilj projekta je rešavanje problema nedostatka parkinga za bicikle u Novom Sadu, ali i predstavljanje biciklistima lokacija koje imaju parkinge za bicikle – kazala je Agneš Ćurčić-Asodi za agenciju Beta.
Navela je da će u prvom koraku projekta volonteri kontaktirati institucije, ugostiteljske objekte i druge frekventne lokacije u Novom Sadu, gde će predstaviti program.
Potom sledi obeležavanje objekata koji su se opredelili da žele da učestvuju u programu, odnosno gde postoje ili će postojati parkinzi za bicikle, a nakon toga NSBI će napraviti aplikaciju za „pametne“ mobilne telefone, na kojoj će biti mapa Novog Sada sa svim obeleženim Bajk frendli objektima.
Agneš Ćurčić-Asodi je kazala da projekat nudi priliku institucijama, ustanovama, ugostiteljskim objektima i drugima u Novom Sadu da budu društveno odgovorni.
- Ovo je i velika turistička prilika za Novi Sad ako imamo u vidu da je naš grad grad festivala i da se nalazi na biciklističkoj dunavskoj ruti, koja je deo evropske biciklističke rute ‘šest’. A znamo da je bicikl sve popularnije prevozno sredstvo u Evropi – kazala je ona.
Dodala je da će svi volonteri proći detaljnu obuku i dobiti potvrdu o učešću na projektu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Pavlos: Ulazak Kosova u Savet Evrope zločin nad srpskim i grčkim narodom

  Podrškom prijemu Kosova u Savet Evrope, grčki poslanici u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PSSE) podržavaju kršenje međunarodnog pr...