Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

KIJEV NA IVICI PROVALIJE: 2.000 demonstranata napalo bazu snaga bezbednosti

Lider ukrajinske opozicije Arsenij Jacenjuk rekao je, nakon što mu je predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ponudio mesto premijera, da je opozicija spremna da prihvati odgovornost za zemlju
kijev ukrajina protesti Foto rojters zoom
Kijev: Vrela zima
KIJEV - Oko 2.000 demonstranata napalo je zgradu u Kijevu koja se koristi kao baza snaga bezbednosti, koje su na napad uzvratile šok bombama na napadače.
Demonstranti su bacali molotovljeve koktele i razbili su prozore na zgradi u kojoj se nalaze bezbednosne snage, a mnogi su uzvikivali "Sramota", javila je agencija AFP.
Lider ukrajinske opozicije Arsenij Jacenjuk rekao je, nakon što mu je predsednik Ukrajine Viktor Janukovič ponudio mesto premijera, da je opozicija spremna da prihvati odgovornost za zemlju.
Jacenjuk je demonstrantima rekao da je opozicija spremna da odvede Ukrajinu u Evropsku uniju i da oslobodi zatvorenu liderku opozicije Juliju Timošenko.
Još jedan demonstrant, koji je zadobio teške povrede u sukobima sa ukrajinskom policijom u sredu, preminuo je danas u bolnici, čime se, kako su izjavili zvaničnici iz Kijeva, broj poginulih popeo na tri, dok demonstranti tvrde da je u protestima poginulo šest ljudi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες