Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Otvorena prva radnja vojne odeće i suvenira Vojske Srbije

FOTO: Vojska Srbije FOTO: Vojska Srbije

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Zoran Đorđević otvorio je danas u Beogradu, u Sarajevskoj ulici broj 7, prodavnicu vojne odeće i suvenira. Svečanom otvaranju prisustvovala je i pomoćnica ministra za materijalne resurse Jasminka Todorov.

Poželevši dobrodošlicu prvim posetiocima, pomoćnik direktora Vojne ustanove „Dedinje“ za promet uniformi i repromaterijala Branimir Teodosijević istakao je da u cilju popularizacije i promocije Vojske Srbije, došlo se na ideju da se u centru grada otvori prodavnica koja bi, osim artikala službenih i svečanih uniformi koje se prodaju za potrebe aktivnih vojnih lica, imala i suvenire i predmete sa oznakama Vojske Srbije.

- Kupcima, naročito kolekcionarima, može biti posebno interesantno i to što smo posle 30 godina stavili u prodaju minijaturne replike odlikovanja iz doba Titove Jugoslavije – istakao je Teodosijević dodajući da su njihove cene pristupačne, a dostupan je asortiman namenjen širokom krugu potrošača, kao što su jakne, trenerke, majice, kao i suveniri sa vojnim oznakama.

Da je reč o prvom „armi šopu“ Vojske Srbije nedvosmisleno poručuje i izlog prodavnice u Sarajevskoj ulici u kome su modeli maskirne uniforme M10, kao i replika uniforme iz 1924. godine koju su nosili majori, potpukovnici i pukovnici. Posebnu pažnju privlače i modeli i makete aviona „Galeb“, „Jastreb“, „Utva“ i MiG 29, kao i popularne „pilotske jakne“ i „vijetnamke“ domaće proizvodnje, i više modela nepromočive obuće

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου