Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τουρίστες από τη Σερβία στο φεστιβάλ της μιμόζας

Čet, 01/30/2014 - 20:58 -- MRS
d
Μετά από ανάπαυλα 14 ετών, από το κέντρο του Βελιγραδίου, δηλ. από τον κεντρικό δρόμο «Κνεζ Μιχάηλοβα», σήμερα πέρασαν όμορφες κοπέλες από τη μαυροβουνιώτικη παραθαλάσσια πόλη Χέρτσεγκ Νόβι, αναγέλλοντας, με μουσική και χορό, την έναρξη του λεγόμενου «Φεστιβάλ της μιμόζας», που λαμβάνει χώρα κάθε άνοιξη στην όμορφη πόλη του Χέρτσεγκ Νόβι, ένα από τα τουριστικά κέντρα του Μαυροβούνιου, στην όχθη του Κόλπου «Μπόκα Κοτόρσκα»
Συγκεκριμένα, οι κοπέλλες από το Χέρτσεγκ Νόβι απηύθυναν, κατά τον τρόπο αυτό, έκκληση προς τουρίστες από το Βελιγράδι και τη Σερβία να επισκεφθούν την πόλη του Χέρτσεγκ Νόβι και να απολαύσουν τα γεγονότα στο πλαίσιο του εκεί 45ου «Φεστιβάλ της μιμόζας».
Ο δήμαρχος του Χέρτσεγκ Νόβι, κ. Dejan Mandić, λέει ότι το «Φεστιβάλ της μιμόζας» αναγγέλει, κάθε άνοιξη, την αρχή της τουριστικής σεζόν στην πόλη, και ότι και φέτος, όπως και κάθε χρονιά, το φεστιβάλ θα αποτελέσει τόπο στον οποίο οι φιλοξενούμενοι θα γίνουν σε θέση να δουν τις φημισμένες Αποκριές του Χέρτσεγκ Νόβι, διάφορες πολιτιστικές, μουσικές, λογοτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, βραδιές ποίησης, λαογραφικά προγράμματα, αλλά και θα γίνουν σε θέση να δοκιμάσουν τα φαγητά του τόπου, που ετοιμάζονται κυρίως από ψάρι, και θα δοκιμάσουν το κόκκινο κρασί του τόπου, επειδή, όπως λένε χαρακτηριστικά οι τοπικοί ψαράδες «το ψάρι πρέπει να κολυμπάει!»..
Τέλος, ο κ. Μάντιτς δεν έκρυβε ικανοποίηση από το γεγονός που μετά από 14 χρόνια οι κοπέλλες – χορεύτριες από το Χέρτσεγκ Νόβι βρίσκονται και πάλι στο κέντρο του Βελιγραδίου, καλώντας τους πολίτες να επισκεφθούν το Χέρτσεγκ Νόβι και να απολαύσουν το ήπιο Μεσογειακό κλίμα του, καθώς και να νιώσουν τη μυρωδιά της μιμόζας, που αποτελεί το ΄σήμα κατατεθέν’ αυτής της πόλης και της τουριστικής της προσφοράς, επειδή η πόλη Χέρτσεγκ Νόβι είναι πάντα έτοιμη να υποδεχτεί νέους τουρίστες, και παρά τη σημερινή οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

PACE recommends that Kosovo* becomes a member of the Council of Europe

 https://pace.coe.int/en/votes/39707 In its statutory Opinion, based on a report by Dora Bakoyannis (Greece, EPP/CD) and passed by 131 votes...