Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ακαδημία Εκπαίδευσης Ενοπλων Φρουρών για πλοία στην Ελλάδα

Την σχετική παρουσίαση έκανε η εταιρεία EUROCERT
Ακαδημία Εκπαίδευσης Ενοπλων Φρουρών για πλοία στην Ελλάδα
 
Την ίδρυση Ακαδημίας Εκπαίδευσης Ένοπλων Φρουρών (Armed Maritime Security Operators) ανακοίνωσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά η εταιρεία EUROCERT.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται για τον πρώτο φορέα στην Ελλάδα που εκπαιδεύει και παρέχει Πιστοποίηση Επαγγελματικής Επάρκειας σε όσους εργάζονται (ή πρόκειται να εργαστούν) ως ένοπλοι φρουροί για την αποτροπή της πειρατείας σε πλοία.

Η εκπαίδευση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, περιλαμβάνει δύο στάδια: το θεωρητικό επί θεμάτων ναυτιλιακής ασφάλειας και την πρακτική εκπαίδευση σε θέματα ορθού χειρισμού των ημιαυτόματων όπλων, κανόνων εμπλοκής, πραγματικές βολές, κ. α.

Οι συμμετέχοντες υποβάλλονται σε εξετάσεις και στα δύο στάδια και όσοι επιτύχουν αποκτούν το πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας Armed Maritime Security Operators που εκδίδει η EUROCERT καθώς και το EUROPASS certificate τα οποία βεβαιώνουν ότι ο πιστοποιημένος φρουρός κρίνεται κατάλληλος για τη φύλαξη πλοίων τα οποία ταξιδεύουν σε περιοχές επικίνδυνες για πειρατεία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθύνων Σύμβουλος της EUROCERT, κ. Γεώργιος Μπρισκόλας απένειμε τα πιστοποιητικά στους πρώτους απόφοιτους της Ακαδημίας Εκπαίδευσης Ένοπλων Φρουρών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν υπεύθυνοι εταιρειών maritime security και υπεύθυνοι ασφαλείας ναυτιλιακών εταιρειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου