Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Να πούμε την αλήθεια για το Βελιγράδι

Pet, 02/21/2014 - 19:13 -- MRS
b
Η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης, η αποκέντρωση του ταμείου της πόλης, η παροχή βοήθειας προς τα κοινωνικά απειλούμενα στρώματα του πληθυσμού – είναι μόνο μερικά από τα σχέδια που εξέθεσαν εκπρόσωποι έξι μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων στη Σερβία, λαμβάνοντας μέρος στη συζήτηση με τίτλο «Να πούμε την αλήθεια για το Βελιγράδι», στο πλαίσιο της καμπάνιας για τις επικείμενες εκλογές για την Πόλη του Βελιγραδίου.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η οικονομία, αντίστοιχα το ερώτημα π΄’ως να αυξηθεί η οικονομική ισχύ της πρωτεύουσας της Σερβίας. Εκπρόσωποι του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας, του Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας, του Φιλελεύθερου – Δημοκρατικού Κόμματος, του Κόμματος «Ενωμένες περιοχές της Σερβίας» και του Δημοκρατικού Κόμματος συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι η Πόλη του Βελιγραδίου χρειάζεται νέες ξένες επενδύσεις, χάρη στις οποίες θα γέμιζε ο προϋπολογισμός της πόλης, και, έτσι, θα μπορούσε να δοθεί περισσότερη αρωγή στα κοινωνικά απειλούμενα στρώματα του πληθυσμού. Επίσης, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι το Βελιγράδι χρειάζεται υλοποίηση νέων έργων Υποδομής, και, επίσης, χρειάζεται υλοποίηση ορισμένων μεγάλων έργων, όπως είναι η κατασκευή του μετρό και η υλοποίηση του σχεδίου «Το Βελιγράδι απλώνεται στις όχθες των ποταμών του». Η μεγαλύτερη λογομαχία ξέσπασε ανάμεσα στην κυρία Ζόρανα Μιχάηλοβιτς, αντιπρόεδρο του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, και του κυρίου Αλεξάνταρ Μπιέλιτς, εκπροσώπου του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με το πόσο μεγάλα είναι, πράγματι, τα χρέη της Πόλεως Βελιγραδίου, αν αυτό το χρέος είναι της τάξεως 900 εκατομμυρίων ευρώ, όπως το αναφέρουν τα μέλη του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, είτε είναι της τάξεως 400 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ισχυρίζονται τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος . Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «Το Βελιγράδι απλώνεται στην όχθη των ποταμών του», η κυρία Mihajlović δήλωσε ότι εδώ πρόκειται για μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα που πρόκειται να υλοποιηθεί σε φάσεις, ότι η πρώτη φάση θα κοστίσει 200 εκατομμύρια ευρώ και δεν πρόκειται να πληρωθεί από την τσέπη των πολιτών της Σερβίας.
Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα προσφέρει στους πολίτες του Βελιγραδίου τις καλύτερες δυνατές λύσεις κατά την παρούσα στιγμή, και τα μέλη αυτού του κόμματος επιδιώκουν να βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών του Βελιγραδίου, και για αυτό στις επικείμενες εκλογές οι πολίτες του Βελιγραδίου θα έπρεπε να ψηφίσουν για να έχουν καλύτερο μέλλον και να ψηφίσουν τη βελτίωση για τον εαυτό τους»,- κατέληξε η κυρία Μιχάηλοβιτς.
Ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας για νέο δήμαρχο του Βελιγραδίου, κ. Aleksandar Antić, δήλωσε ότι ο ίδιος διεξάγει, ήδη τώρα, συνομιλίες με δυνητικούς εταίρους από την Ιταλία, τους οποίους ο ίδιος έχει σκοπό να φέρει σε ορισμένους δήμους και κοινότητες της Πόλεως Βελιγραδίου, όπως είναι ο Δήμος Μλαντένοβατς. Τέλος, ο κ. Άντιτς δήλωσε πως η κατάσταση στη Σερβία δεν είναι ρόδινη, και επομένως είναι ίδια και στο Βελιγράδι, πράγμα λόγω του οποίου θα έπρεπε να καταβληθούν προσπάθειες για παραπέρα αύξηση του ποσοστού απασχόλησης, για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και για καλύτερη πληρωμή φορολογικών δασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες