Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δέκα χρόνια ύπαρξης του Συνδέσμου επιχειρηματιών από τον τομέα του υπαίθριου τουρισμού στη Σερβία

Pon, 02/03/2014 - 18:29 -- MRS
d
«Τα σερβικά χωριά αποτελούν θησαυροφυλάκεια των παραδοσιακών αξιών, και μόνο εκείνα τα χωριά που έχουν διατηρηθεί μέσα σε πηγαίο και αυθεντικό παραδοσιακό περιβάλλον μπορούν να γίνουν ενδιαφέροντα και στην ξένη τουριστική αγορά. Η παραπέρα ανάπτυξη του υπαίθριου τουρισμού στη Σερβία ήταν μία από τις συστάσεις που έδωσαν οι παράγοντες της Παγκόσμιας Τουριστικής Οργάνωσης, και, επίσης, αυτός ήταν ο στόχος και των παραγόντων του Συνδέσμου Σέρβων επιχειρηματιών από τον τομέα του υπάιθριου τουρισμού, που λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια»,- ελέχθη κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής επισήμανσης αυτής της ιωβηλαίας επετείου, που έγινε στη σερβική πόλη Γκόρνι Μιλάνοβατς.
«Τα 85 τοις εκατό των εδαφών της Σερβίας έχουν χαρακτήρα υπαίθρου – πεδιάδες, βουνά, , υψήπεδα, λίμνες, ποτάμια, συμπαθητικά χωριά, και ακριβώς για αυτό η χώρα μας διαθέτει ιδανικές προϋποθέσεις για ανάπτυξη υπαίθριου τουρισμού, δηλ. τουρισμού στα χωριά και στην παρθένα φύση»,- τόνισαν οι παράγοντες του Συνδέσμου Σέρβων επιχειρηματιών από τον τομέα του υπαίθριου τουρισμού, που ιδρύθηκε πριν 10 χρόνια στην πόλη Βάλιεβο, και τώρα έχει έδρα στην πόλη Γκόρνι Μιλάνοβατς.
«Πριν πέντε χρόνια ο ίδιος Σύνδεσμος είχε μόνο μερικά μέλη, και είχε στη διάθεσή του μόνο καμιά δεκαριά κλίνες για διανυκτέρευση στα σερβικά χωριά. Τώρα, όμως, σε 120 χωριά της Σερβίας τα μέλη αυτού του Συνδέσμου προσφέρουν παραπάνω από 10 χιλιάδες κλινες για ντόπιους και ξένους τουρίστες»,- λέει για τον Ραδιοσταθμό μας η κυρία Slavka Nedeljković, πρόεδρος αυτού του Συνδέσμου.
«Στη διάθεσή μας έχουμε περίπου 600 νοικοκυριά στα χωριά της Σερβίας, που προσφέρουν αξέχαστες διακοπές στους τουρίστες – ησυχία, καθαρό νερό και αέρα, παρθένα φύση, υγιεινή τροφή, αλλά και έργο στο χωράφι, μάζεμα διαφόρων φρούτων του δάσους και γνωριμία με το σερβικό εργόχειρο, τα ήθη και έθιμα - ό,τι επιθυμούν οι επισκέπτες μας. Οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια γεύση από τη ζωή στο χωριό, με πολλά κατοικίδια ζώα, φρέσκο γάλα και νόστιμα αλλαντικά, μπορούν να κάνουν βόλτα στην τριγύρω περιοχή, να κάνουν ιππασία, να δουν τα αξιοθέατα ή τα μοναστήρια μας, με λίγα λόγια, μπορούν να περάσουν θαυμάσια»,- λέει η κυρία Νεντέλκοβιτς.
Στη συνέχεια, η ίδια λέει ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά στην ενδοχώρα της Σερβίας αρχίζουν να ασχολούνται με υπαίθριο τουρισμό, προσφέροντας άνετες εγκαταστάσεις για ανάπαυση και αναψυχή. Τέλος, η κυρία Νεντέλκοβιτς ανέφερε ότι και τα στελέχη της Κυβέρνησης της Σερβίας συνέστησαν, πρόσφατα, στους Σέρβους επιχειρηματίες να αρχίσουν να ασχολούνται με υπάιθριο τουρισμό, επειδή έτσι μπορούν να συμβάλουν για την παραπέρα ανάπτυξη του υπαίθρου και για την εξυγίανση της σερβικής Οικονομίας, και, επίσης, μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερες ξένες επενδύσεις, ένα μέρος των οποίων θα προορίζεται για τον Τουρισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες