Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σερβία: «Η χώρα κινδυνεύει από το σενάριο της Βοσνίας και της Ουκρανίας»

Κλιμακώνεται η κομματική αντιπαράθεση και η ανταλλαγή κατηγοριών στη Σερβία ενόψει των πρόωρων βουλευτών εκλογών του Μαρτίου.

«Η Σερβία κινδυνεύει από το σενάριο κοινωνικής εξέγερσης των πολιτών στους δρόμους της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης και της Ουκρανίας αν στην εξουσία παραμείνει το ανίκανο καθεστώς του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS)» υποστήριξε το στέλεχος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (DS), Μπόρισλαβ Στεφάνοβιτς.

Ο κ. Στεφάνοβιτς είπε ότι αυτό θα είναι το χειρότερο σενάριο μετά τη διεξαγωγή των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη χώρα στις 16 Μαρτίου.

«Η ανίκανη κυβέρνηση του SNS δεν προσφέρει τίποτα εκτός από δημαγωγία» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι μόνο το κόμμα του έχει σαφή πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας, της βιομηχανίας και της γεωργίας, που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Οι δηλώσεις του στελέχους του Δημοκρατικού Κόμματος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην προέδρου της Σερβικής Βουλής και αντιπροέδρου του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, ο οποίος προειδοποίησε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησε υλοποίηση του ουκρανικού σεναρίου και βία και αιματοχυσία στους δρόμους.

Το SNS δεν θα επιτρέψει να κινδυνεύσει η ασφάλεια των πολιτών, είπε ο κ. Στεφάνοβιτς, σημειώνοντας ότι το στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος «ζήτησε την υλοποίηση του σεναρίου της Ουκρανίας, αν στις εκλογές δεν καταφέρει το DS να συγκροτήσει κυβέρνηση, δηλαδή κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να επιτεθούν στις κατοικίες των πολιτικών αντιπάλων, κάλεσε σε λιντσάρισμα των πολιτικών αντιπάλων».

Οι λόγοι δεν είναι οικονομικής φύσης, αλλά καθαρά πολιτικοί, είπε ο Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, τονίζοντας ότι «δεν είναι ο αρχηγός του SNS, Αλεξάνταρ Βούτσιτς εκείνος που πλούτισε και έγινε εκατομμυριούχος τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά ο πρόεδρος του DS Ντράγκαν Τζίλας, ο οποίος έγινε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, επειδή ο ίδιος και οι συνεργάτες του κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας, έκλεψαν τη χώρα μέσω στημένων διαγωνισμών και οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...