Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σερβία: Εκκένωση τρένων που ακινητοποιήθηκαν από το χιόνι

01/02/14 - 18:37
Δύο αμαξοστοιχίες, που εκτελούσαν το δρομολόγιο Βελιγράδι-Βουδαπέστη, παραμένουν ακινητοποιημένες από το χιόνι, κοντά στην πόλη Βίρμπας, 130 χλμ. βορειοανατολικά της σερβικής πρωτεύουσας. 
 
Τα σωστικά συνεργεία και ο στρατός ξεκίνησαν, σήμερα το πρωί, την εκκένωση του ενός εκ των δύο τρένων, στον οποίο επιβαίνουν 100 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί.
 
Η κατάσταση στη Σερβία είναι δραματική, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι χιονοπτώσεις είναι παρατεταμένες και η ταχύτητα των ανέμων έφτασε τα 168 χλμ. την ώρα.
 
Στο διεθνή αυτοκινητόδρομο Ε-75, στην κωμόπολη Φέκετιτς, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία, 200 αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα για περίπου 16 ώρες.
 
Κάποιοι από τους αποκλεισμένους, με τους οποίους επικοινώνησαν τηλεφωνικά δημοσιογράφοι των τοπικών ΜΜΕ, αναφέρουν ότι το ύψος του χιονιού, στο δρόμο είναι 40 εκατοστά, αλλά δεν υπάρχουν εκχιονιστικά μηχανήματα.
 
Όσοι μάλιστα είχαν φτυάρια στα αυτοκίνητα τους, ξεκίνησαν να καθαρίζουν οι ίδιοι τον αυτοκινητόδρομο.
 
Η συνοριακή διάβαση «Χόργκος» με την Ουγγαρία έκλεισε εξαιτίας της χιονοθύελλας.
 
Οι σερβικές Αρχές απευθύνουν συνεχώς εκκλήσεις στους πολίτες, στη Βοϊβοντίνα, να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου