Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Koji su putevi u Srbiji neprohodni, a na kojima je potreban oprez?

Koji su putevi u Srbiji neprohodni, a na kojima je potreban oprez?
Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopstilo je večeras koji su putevi u Srbiji neprohdni i zatvoreni, kao i na kojim putnim pravcima je obavezna oprezna vožnja. Neprohodni su putni pravci Pančevo - Vršac - Vatin, Melenci - Zrenjanin - Ečka - Čenta, Lipar-Kula-Savino selo-Despotovo-Silbaš-B.Palanka, Feketić-Vrbas-Savino selo, Novi Bečej - Bašaid, Gornji Breg-Tornjoš-Bačka Topola-Bajmok...

Zatim su neprohodni i putevi na relacijama Bačka Topola - Miloševo, Kljajićevo - G. Rogatica - B. Sokolac, Kljajićevo - Svetozar Miletić - Riđica, Stari Žednik - petlja "Čantavir" - Tornjoš, Zimonjić - Velebit, Kovačica - Padina-Samoš-Neuzina - Sečanj - Jaša Tomić - granica sa Rumunijom, kao i Uzdin - Kovačica, Samoš - Alibunar - B. Karlovac o Baranda - Opovo - put IB 11.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi su vlažni, snega nema i preporučuje se oprezna vožnja.
Oprez na autoputevima

Precizira se da je, na primer, na autoputu od graničnog prelaza Horgoš do Feketića, kolovoz vlažan i da snega ima od pet do 10 centimetara.

Oprezna vožnja se preporučuje i na autoputu Feketić - Novi Sad - most Beška, petlja Beška - Novi Banovci, Dobanovci - Niš, Niš - granica sa Makedonijom, Batrovci - Dobanovci, Beograd - Pančevo, Niš - granica sa Bugarskom.

Na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su uglavnom suvi, snega nema, ali se takođe preporučuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požarevca, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Zrenjanina, Zaječara...i tu se preporučuje oprezna vožnja.
Kolovozi vlažni u nižim predelima
Kolovozi na državnim putevima drugog prioriteta su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Požarevca, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Ivanjice, a oprezna vožnja se preporučuje.

Ista preporuka je i za ostale putne pravce trećeg prioriteta, gde su kolovozi vlažni u nižim predelima i snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Požarevca, Pančeva, Novog Pazara, Subotice, Bačke, Kragujevca, Rume, Zaječara, Kruševca, Ivanjice.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima Jošanička Banja - Kopaonik, Aleksandrovac - Grčak - Drenska klisura, Brzeće - Kopaonik, Kopaonik-Jaram, Kopaonik - Rudnica, Kraljevo - Goč i Stanišinci - Dobre vode, gde je obavezna zimska oprema i savetuje se oprezna vožnja.

U saopštenju se pažnja skreće na prevoje i kritične deonice, na kojima se savetuje maksimalan oprez u vožnji i obavezno koriščenje zimske opreme.

Prilazi planinski turističkim centrima
Prilazi planinskim turističkim centrima Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama su prohodni, ugaženog snega ima do pet cm, obavezna je zimska oprema i preporučuje se oprezna vožnja.

U saopštenju se daje i vremenska prognoza za Beograd za sutra i navodi da će biti pretežno oblačno i uglavnom suvo.

Predviđa se jak vetar, južni i jugoistočni vetar, povremeno sa udarima olujne snage. Jutarnja temperatura oko -3°C, najviša oko 1°C.

Vreme sutra
U Srbiji će, prema prognozi, biti pretežno oblačno, u većini krajeva suvo.

Ujutro se ponegde se očekuje slaba, kratkotrajna kiša, koja će se u košavskom području lediti pri tlu.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni u košavskom području jak sa udarima olujne, a u južnom Banatu i orkanske snage.

Jutarnja temperatura od -8°C do 0°C, najviša od 0°C do 7°C.

U Timočkoj i Negotinskoj Krajini oblačno, hladno sa snegom, jutarnja temperatura oko -14°C, najviša dnevna oko -8°C.

U prognozi za Vojvodinu se kaže da će biti pretežno oblačno, u većini krajeva suvo.

Ujutro se ponegde očekuje slaba, kratkotrajna kiša, koja će se u košavskom području lediti pri tlu.

Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, u južnom Banatu i orkanske snage. Jutarnja temperatura od -5°C do -2°C, najviša u većini mesta oko 1°C.

Za Kosovo i Metohiju prognoza je da će biti pretežno oblačno, sa slabim i umerenim južnim i jugoistočnim vetrom.

Jutarnja temperatura od -3°C do 0°C, najviša od 3°C do 7°C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου