Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

NAVALA: Posao u Vojsci Srbije siguran

Svima koji uspešno završe školovanje Vojska Srbije i Ministarstvo obezbeđuju sigurno zaposlenje
vojska srbije foto fonet zoom
BEOGRAD - Veliki broj onih koji dobrovoljno služe vojni rok konkurišu i za profesionalnu vojnu službu. Na poslednjem konkursu za profesionalne vojnike prijavilo se 3,5 kandidata na jedno mesto, odnosno 2.800 kandidata za 800 mesta.
Pored šanse za napredovanje, mladi u vojnim ustanovama vide i šansu za siguran posao. Oni koji se prijave za služenje vojnog roka u Vojsci Srbije vide i šansu za zaposlenje, što potvrđuje i podatak da se čak 2.600, odnosno 2.800 ljudi prijavilo za raspoloživih 800 mesta za vojnu službu. Vojska Srbije je institucija koja u ovom trenutku uživa veliko poverenje građana.
Foto: Vojska Srbije zoom Foto: Vojska Srbije


Portparol Ministarstva odbrane, major Jovan Krivokapić kaže da mladi sve više u Vojsci Srbije prepoznaju svoju profesionalnu budućnost, a poziv profesionalnog vojnika, eventualno starešine, vide kao svoj budući poziv. "To ide u prilog našim nastojanjima da održimo tradicionalno čvrste neraskidive veze Vojske Srbije i naroda, kao i da opravdamo veliko poverenje", ističe major Krivokapić.
Prema njegovim rečima, već nekoliko godina vlada veliko interesovanje za vojne škole. "Primera radi, prošle godine na konkurse za Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Vojnomedicinski fakultet prijavilo se osam kandidata na jedno mesto. To govori da mladi prepoznaju kvalitetno obrazovanje koje im pružamo i vide šansu za kasnije obrazovanje i napredovanje", kaže Krivokapić.
Kako je istakao, svima koji uspešno završe školovanje Vojska Srbije i Ministarstvo obezbeđuju sigurno zaposlenje.
Iako trenutno ne važi obaveza služanja vojnog roka, vojna obaveza nije ukinuta i vojna evidencija je obavezna.
Ministarstvo odbrane poziva sve one koji imaju 18 godina, ili su stariji a nisu se do sada evidentirali, da se do kraja meseca jave nadležnim vojnim odsecima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες