Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ovako će izgledati Beograd na vodi

Muhamed al Abar, vlasnik kompanije “Emar propertiz” koja će u projekat “Beograd na vodi” uložiti oko tri milijarde dolara, juče je otputovao iz naše prestonice, ali je njegov tim od 15 ljudi ostao da radi na ovom projektu. Očekuje se da u roku od sedam dana budu poznati svi detalji plana “silaska grada na reke”..
beograd-na-vodi-1
Al Arab je zajedno sa Srđanom Ruparom, vođom ovog projekta, juče obišao više lokacija koje su bitne za projekat, a ono što je izvesno jeste da prvi radovi počinju u septembru, kao i da će prvo graditi kula visoka 180 metara koja će nositi naziv “Belgrade tower”.
"Kula će se nalaziti odmah iza železničke stanice, a uz nju se gradi i veliki šoping mol, a sve to će početi da se gradi krajem godine. Do 2016. je rok da se izmesti sve što se odnosi na ovaj projekat, a to se odnosi, pre svega na teretni i tranzitni saobraćaj. Zato je od velikog značaja da se završi most na Vinči, ali i Prokop, kako bi se tamo usmerio železnički saobraćaj", kaže Rupar napominjući da će autobuska stanica biti preseljena na Novi Beograd, a da železnička ostaje kao ambijentalna celina, ali bez ove funkcije.
beograd-na-vodi-2
Već je počelo premeštanje dela železničke infrastrukture u zoni desne obale Save.
"To znači da su radovi praktično počeli. Juče smo sa kolegama iz Emirata obilazili lokacije kako bi rešili konkretne detalje na projektu", kaže Rupar, napominjući da će izgrađeni šoping mol biti jedan od najvećih u ovom delu Evrope.
Procenjuje se da bi na projektu, koji će trajati šest godina, moglo da bude zaposleno oko 200.000 ljudi.
beograd-na-vodi-3
Šta će se sve nalaziti u Beogradu na vodi:
- Tri obale
- Opera
- Veštačko ostrvo
- Pešački most
- Ekskluzivni hoteli
- Stambena zona
- Zelenilo
- Šoping-centri
- Mini-marina
- Komercijalni sadržaji
- Sadržaji za sport
- Kanal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου