Το έργο «σερβικό σπίτι»

Pet, 01/31/2014 - 19:55 -- MRS
d
Οι πολίτες που έχουν γη, πολεοδομική άδεια και καθαρές σχέσεις όσον αφορά τα δικαιώματα ιδιοκτησίας, και ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν σύντομα την οικοδόμηση ενός σπιτιού, μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση για δωρεάν σχέδια παραδοσιακών σερβικών σπιτιών. Το Υπουργείο Δημοσίων Έργων έχει προσφέρει έναν κατάλογο από 16 σχέδια που επιλέχθηκαν στο διαγωνισμό σχεδιασμού με τίτλο «Σερβικό παραδοσιακό σπίτι», και οικοδόμηση θα κοστίσει του μελλοντικού ιδιοκτήτη περίπου 300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Γράφει η δημοσιογράφος Ranka Pavlovic.
Όλοι όσοι ενδιαφέρονται για να λάβουν τα δωρεάν σχέδια μπορούν να επιλέξουν ένα από τα τέσσερα είδη σερβικού παραδοσιακού σπιτιού – το μεντέλο της περιοχής Βοϊβοντίνα, Μόραβα, Σουμάντια ή αυτό με τα χαρακτηριστικά ορεινής περιοχής, που έχουν λάβει καλύτερους βαθμούς στο διαγωνισμό του αρμόδιου Υπουργείου. Ο αιτών πρέπει να είναι κάτοχος του δικαιώματος για τη γη και για αυτή τη τοποθεσία θα πρέπει να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες και τους περιορισμούς οικοδόμησης στο αγροτεμάχιο.
Όλα τα σπίτια χαρακτηρίζονται από ένα σύγχρονο τρόπο οικοδόμησης και ενεργειακή απόδοση, που προβλέπει εξοικονόμηση έως και 60 τοις εκατό. Πρόκειται για οικογενειακές κατοικίες ενός ορόφου σε τέσσερις βασικούς τύπους, και με την εργασία του διαγωνισμού είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί ένα σχέδιο σε τρεις παραλλαγές, σπίτι έως 80 τετραγωνικά μέτρα, ένα από 100 τετραγωνικά μέτρα και ένα περίπου 130 τετραγωνικών μέτρων. Ανάπτυξη του σχεδίου, το οποίο οι πολίτες θα λάβουν δωρεάν, αλλιώς κοστίζει 12 έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, και σε μελλοντικούς επενδυτές αυτή η εξοικονόμηση δεν είναι αμελητέα.
Ο υπουργός Βέλιμιρ Ίλιτς κατά τη διάρκεια της παράδοσης του Καταλόγου των σχεδίων για το έργο «Σερβικό παραδοσιακό σπίτι» σε μέλους της κριτικής επιτροπής και βραβευμένους αρχητέκτονες είπε πως όλα τα βραβευθέντα έργα θα πολλαπλασιαστούν, και γι 'αυτά θα υπάρχει και πλήρες σχέδιο υλοποίησης του έργου. Αυτό θα είναι μικρό κίνητρο για την κατασκευαστική βιομηχανία, η οποία εδώ και χρόνια είναι σε βαθιά κρίση. Χρηματοδότηση για το εν λόγω έργο έχει ήδη εγκριθεί από το νόμο για τον προϋπολογισμό και την εφαρμογή του δεν θα επηρεάσουν επερχόμενες εκλογές, κατέληξε ο Ίλιτς.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή αιτήσεων, εντός 30 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της αίτησης το Υποργείο θα ελέγξει τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα καλέσει τον αιτούντα να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα για υλποίηση του έργου κατασκευής, σύμφωνα με τον νόμο περί Σχεδιασμού και Κατασκευών


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ZAŠTO SE PRIKRIVA LEK PROTIV RAKA?

Σερβία: Άραβες "κατέλαβαν" το λιμάνι του Νόβισαντ

ΥΠΕΘΑ: Στη Σερβία ο Αποστολάκης για τη μέρα της νίκης