Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Srbi i Rusi glavni kupci nekretnina u Crnoj Gori

PODGORICA - Crnogorski predsednik Filip Vujanović je u intervjuu za rusku novinsku agenciju Itar-tas rekao da su glavni kupci nekretnina u Crnoj Gori prošle godine bili državljani Rusije i Srbije.
Crna Gora-Budva
"Preko 570 Rusa i oko 420 Srba je prošle godine investiralo novac u kupovinu nepokretne imovine u Crnoj Gori", istakao je Vujanović, javlja Itar-tas.
"Veoma sam srećan što su Rusi počeli da pokazuju interesovanje za sever Crne Gore, jer je ova turistička destinacija izuzetno važna za nas. Naše mogućnosti saradnje sa Rusijom su svakako velike i u drugim oblastima, poput sektora naučnog istraživanja i razvoja, zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalnog staranja, i drugih grana ekonomije", istakao je crnogorski predsednik.
Prema njegovim rečima, Rusija i Crna Gora se moraju dodatno fokusirati na spoljnu trgovinu, jer je vrednost bilateralne trgovine i dalje mala.
Vujanović je istakao da bi Crna Gora trebalo da dozvoli pristajanje ruskim brodovima u luci Bar, kao i da razvije aktivniju saradnju u okviru sporazuma o slobodnoj trgovini sa Rusijom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου