Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο 54ος Διεθνής «Γύρος της Σερβίας» των ποδηλατιστών

Ο 54ος Διεθνής «Γύρος της Σερβίας» των ποδηλατιστών πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Ιουνίου, με σύνθημα «Στα ίχνη της ελευθερίας των προγόνων μας».
Ειδικά, αυτός ο γύρος, που βρίσκεται στον κατάλογο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλατιστών, φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πνεύμα της επισήμανσης των 100 χρόνων ξεσπάσματος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και διοργανώνεται σε χορηγία του Σέρβου προέδρου Tomislav Nikolić.
Συμμετοχή στον εφετινό 54ο διεθνή «Γύρο της Σερβίας» των ποδηλατιστών μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει 50 ποδηλατιστές ομάδων απ’όλο τον κόσμο. Κατά τις έξι μέρες, όσο προβλέπεται να διαρκέσει αυτός ο γύρος, οι ποδηλατιστές θα διανύσουν περίπου 850 χιλιόμετρα και θα περάσουν από τόπους τους οποίους οι Σέρβοι πολίτες κρατάνε στη μνήμη τους όσον αφορά τα γεγονότα από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εξ ονόματος του κυρίου Νεμπόϊσα Ρόντιτς, Σέρβου υπουργού Άμυνας και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του εφετινού 54ου διεθνούς «Γύρου της Σερβίας» των ποδηλατιστών, ο κ. Vladimir Božović, κρατικός γραμματέας στην έδρα του Υπουργείου Εσωτερικών Σερβίας, δήλωσε ότι αυτό το Υπουργείο θα παράσχει ολόψυχη βοήθεια και υποστήριξη, με σκοπό την άρτια διοργάνωση αυτής της αθλητικής εκδήλωσης.
«Θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε τέλεια αυτήν την εκδήλωση, σε συνεργασία με παράγοντες του Υπουργείου Μεταφορών και με αστυνομικά όργανα της παραμεθόριας περιοχής. Οι διοργανωτές, τα στελέχη της Κυβέρνησης της Σερβίας, τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων των πολέων από τις οποίες θα περάσουν οι ποδηλατιστές – όλοι μας θα πράξουμε το παν για να παρουσιάσουμε τη Σερβία σαν μια σταθερή από πολιτική κατάσταση και δημοκρατική χώρα, τακτοποιημένη από άποψη του Νόμου και του Δικαίου»,- δήλωσε ο κ. Μπόζοβιτς, και συμπλήρωσε ότι αυτός ο «Γύρος της Σερβίας» πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επισήμανσης των εκατό χρόνων ξεσπάσματος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η Σερβία τάχθηκε στο πλευρό των συμμάχων της, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, και, επίσης, και της φίλης Ελλάδας, που μάχονταν για την παραπέρα διαφύλαξη των ευρωπαϊκών, χριστιανικών και πολιτισμικών αξιών, με μεγάλο θάρρος και με αγάπη προς την πατρίδα τους.
Τέλος αναφέρουμε ότι ο 54ος διεθνής «Γύρος της Σερβίας» των ποδηλατιστών αρχίζει στις 17 Ιουνίου στη σερβική πόλη Ποζάρεβατς, και θα περάσει από την πόλη Κρούσεβατς, θα πάει προς την πόλη Priboj, και από εκεί περνάει στο έδαφος της Δημοκρατίας των Σέρβων της Βοσνίας, πηγαίνει στην κωμόπολη Pale, περνάει από τις κωμοπόλεις Milići και Zvornik, περνάει και πάλι στο έδαφος της Σερβίας, και περνάει μέσω των πόλεων Λοζνίτσα, Σάμπατς και Ρούμα, όπου διαδραματίστηκαν ορισμένες από τις πιο αποφασιστικές μάχες των Σέρβων στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, και φτάνει, τελικά, στις 22 Ιουνίου, στο Βελιγράδι. Το τέρμα προβλέπεται να γίνει στην κορυφή του λόφου Αβαλα, σε απόσταση 18 χιλιομέτρων νοτίως του Βελιγραδίου, κοντά στο ύψωμα πλάι στο Μνημείο αφιερωμένο στον Άγνωστο στρατιώτη – ήρωα. Η μεγαλύτερη διαδρομή σε φάσεις έχει μήκος 190 χιλιομέτρων, και η χαμηλότερη έχει μήκος 82 χιλιομέτρων. Το συνολικό ταμείο των βραβείων είναι 20 χιλιάδες ευρώ, και ο νικητής θα λάβει 1500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...