Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

θερίζει ο καρκίνος στη Σερβία

Καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού

Čet, 03/20/2014 - 18:56 -- MRS
r
Σήμερα στη Σερβία επισημάνθηκε Εθνική ημέρα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού, με την κατάλληλη για την ευκαιρία κινητοποίηση που φέρει τον τίλο «Βρες ελεύθερο καιρό για εξέταση, σώσε τη ζωή σου!», με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό και να γνωριστεί καλύτερα για τον κίνδυνο από τον καρκίνα του μαστού.
Επίσης, αυτή η κινητοποίηση έχει σαν σκοπό να εξηγηθεί στις γυναίκες της Σερβίας, και όλου του κόσμου, πόσο μεγάλη σημασία έχει έγκαιρη και προληπτική εξέταση των μαστών τους, επειδή κάθε πρώϊμη ή έγκαιρη εντόπιση του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μπορεί να θεραπευθεί με μεγάλη επιτυχία.
«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, στη Σερβία από τον καρκίνο του μαστού πάσχουν παραπάνω από 4600 γυναίκες, αντίστοιχα, περίπου 75 γυναίκες σε 100 χιλιάδες»,- λέει, με την ευκαιρία, για το Διεθνές Ραδιόφωνο Σερβίας η γιατρέσα Snežana Živković Perišić, επιδημιολόγος του Ινστιτού προστασίας της υγείας των πολιτών της Σερβίας, με τίτλο «Δόκτωρ Milan Jovanović Batut», στο Βελιγράδι.
Στη συνέχεια, η κυρία Živković Perišić ανέφερε ότι μέχρι το έτος 2011 παραπάνω από 1600 γυναίκες πέθαναν στη Σερβία από καρκίνο του μαστού. «Το ποσοστό ανακάλυψης του καρκίνου του μαστού στη Σερβία είναι κατά 10 τοις εκατό μεγαλύτερο συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και, δυστυχώς, το ποσοστό θνησιμότητας είναι κατά 30 τοις εκατό μεγαλύτερο, και ιδίως ανάμεσα σε γυναίκες ηλικίας 50
έως 69 ετών»,- λέει η γιατρέσα Živković Perišić, και καταλήγει λέγοντας ότι σε περίπτωση που ο καρκίνος του μαστού ανακαλυφθεί εγκαίρως, τότε τα προγνωστικά για τη θεραπεία του είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο ευνοϊκά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου