Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Την ηθοποιό Α. Τζολί επιστράτευσαν οι δυτικοί για προπαγάνδα στην Σεμπρένιτσα

Την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί επιστράτευσαν ο ΟΗΕ, και συγκεκριμένα οι ΗΠΑ και η Μ. Βρετανία για να προπαγανδίσουν το έγκλημα πολέμου - δήθεν - των Σέρβων, την σφαγή της Σεμπρένιτσα.
Μία σφαγή, για την οποία ιστορικοί διατυπώνουν έντονες και μεγάλες αμφιβολίες για την κατηγορία ότι έγινε από Σέρβους.
Μάλιστα, ενώ ευρωπαϊκά στρατεύματα του ΝΑΤΟ βρίσκονταν σταθμευμένα, ως "παρατηρητές", κοντά στην περιοχή όταν έγινε η σφαγή, κανείς από αυτούς δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει με μαρτυρία του ότι είδε Σέρβους να επιτίθενται στο χωριό τη νύχτα της σφαγής, διότι - όπως οι ίδιοι δηλώνουν - το βράδυ εκείνο… έτυχε να είχαν στραμμένη την προσοχή τους αλλού!
Το έγκλημα χρεώθηκε στους Σέρβους διά… της «εις άτοπον απαγωγής» και από εκ των υστέρων «μαρτυρίες»…
Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι η αποτρόπαια σφαγή αμάχων έγινε από τους ίδιους τους μουσουλμάνους Βόσνιους με την ανοχή – τουλάχιστον – των Ευρωπαίων που βρίσκονταν πολύ κοντά (σ.σ. είναι δυνατόν να μην άκουσαν τίποτα από τις ριπές των αυτομάτων και τα ουρλιαχτά των αμάχων;).
Η ηθοποιός Α. Τζολί φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, συνοδευόμενη από – ποιον άλλο; - τον Βρετανό ΥΠΕΞ Ο. Χέιγκ, να έχει σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής της, λυπηρό ύφος, ενώ σε κάποια από αυτές ίσα-ίσα φαίνεται να κυλά και… ένα δάκρυ από τα μάτια της, κατά την επίσκεψή της στο κοιμητήριο Ποτοτσάρι, όπου έχουν ταφεί τα θύματα της σφαγής της Σρεμπρένιτσα.
Εκεί η Τζολί συζήτησε με μέλη της οργάνωσης «Μητέρες των θυλάκων Σρεμπρένιτσα και Ζεπ». «Ο βιασμός είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα εναντίον αμάχων» δήλωσε.
Η πρόεδρος της οργάνωσης Μουνίρα Σούμπασιτς δήλωσε ότι «είναι γυναίκα και μητέρα και θα καταλάβει τι έχουμε περάσει και τι περνάμε ακόμη. Είναι σημαντική η επίσκεψή της στο Ποτοτσάρι και στη Σρεμπρένιτσα να δει με τα μάτια της την αλήθεια για τη γενοκτονία και τον πόλεμο και να μεταφέρει την αλήθεια στον υπόλοιπο κόσμο».
Η επίσκεψη της Α. Τζολί, και μάλιστα ως πρέσβειρα του ΟΗΕ, συνοδευόμενη και από τον Βρετανό ΥΠΕΞ Ο, Χέιγκ – οι Βρετανοί είναι γνωστοί πρωτοστάτες στην αντι-σερβική προπαγάνδα – μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται στην παρούσα χρονική συγκυρία.
Αντίθετα, μάλλον πρόκειται για επίδειξη – «απάντηση» των Δυτικών στις φωνές, τόσο από τη Ρωσία αλλά και την ίδια τη Σερβία και τα Βαλκάνια γενικότερα,
που συγκρίνουν την πρόσφατη δράση των Ρώσων στην Κριμαία με τις εγκληματικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια καθ’ όλη τη δεκαετία του 1990.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου