Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Σερβία: Η Αυστρία ο πρώτος επενδυτής στην χώρα

Ανταποκριτής του Balkans.com Business News - 03.03.2014

Ανάλογα με το ύψος των ξένων επενδύσεων που έχουν γίνει ως τώρα στην οικονομία της Σερβίας, οι εταιρείες από την Αυστρία κατέχουν την 1η θέση, με αξία των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Χάρη στο γεγονός αυτό, στη Σερβία δημιουργήθηκαν 22 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Κυβέρνηση της Σερβίας καταβάλει συνεχείς προσπάθειες για να δημιουργήσει ένα τονωτικό και πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό κλίμα, απλοποιώντας την όλη διαδικασία και δίνοντας ευκαιρίες για την ευκολότερη δημιουργία επενδύσεων, ιδίως στους τομείς της Γεωργίας, της Ενέργειας, των Υποδομών, της Τεχνολογίας της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών και του Τουρισμού.


Για την περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών δεσμών Σερβίας και Αυστρίας θα συμβάλει και η πιο πρόσφατη ίδρυση της Γερουσίας της οικονομίας της Σερβίας, με σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δύο χωρών από τον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εξαγωγών στην ευρωπαϊκή αγορά.

«Η Σερβία χρειάζεται πιο ισχυρή οικονομική ανάπτυξη και μεγαλύτερη απασχόληση, και μπορώ να πω ότι η ίδρυση αυτού του θεσμού, έχοντας σαν παράδειγμα τη Γερουσία της οικονομίας της Αυστρίας, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη Σερβία»,- δήλωσε με την ευκαιρία ο Σέρβος υπουργός Γεωργίας, κ. Dragan Glamočić, και υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης που είχε με ομάδα Αυστριακών επιχειρηματιών, στη Βιέννη, ο ίδιος πείστηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην οικονομία της Σερβίας.

Η πολυεθνική εταιρεία «Agrana» ενδιαφέρεται για επενδύσεις στη σερβική βιομηχανίας παραγωγής αμύλου, και οι διαπραγματεύσεις για το θέμα αυτό βρίσκονται στην τελική τους φάση. Επίσης, η ίδια εταιρεία ενδιαφέρεται για ανάπτυξη συνεργασίας με Σέρβους φρουτοπαραγωγούς, και επίσης για συνεργασία με τη γαλακτοκομική βιομηχανία της Σερβίας, ιδίως για παραγωγή γιαουρτιού.

Ο Υπουργός έδωσε διαβεβαιώσεις στους φίλους μας από την Αυστρία ότι η Σερβία θα συνεχίσει τον δρόμο της προς την ΕΕ και ότι η ίδια θα συνεχίσει τη δημιουργία ενός πιο τονωτικού και πιο ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες