Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

USTAŠKI PIR: Hrvatski navijači zapalili zastavu Srbije i uzvikivali "Za dom spremni"

Navijači su vređali čelnike FS Hrvatske, hrvatske vlade i zagrebačkog Dinama, a potom su izvikivali ustaške pozdrave i zapalili srpsku zastavu
utakmica Švajcarska Hrvatska, Sent Galen, Željko Jovanović, foto PIXELzoom
Hrvatski navijači na meču sa Švajcarskom, Foto: Pixel
SENT GALEN - Hrvatski navijači su tokom prijateljske utakmice sa Švajcarskom uzvikivali "ajmo, ustaše" i "za dom spremni", a u jednom trenutku su spalili i zastavu Srbije.

Utakmica je odigrana u Sent Galenu, a pristalice hrvatskog nacionalnog tima su bile u centru pažnje.

Navijači su vređali čelnike FS Hrvatske i zagrebačkog Dinama, a potom su izvikivali ustaške pozdrave i zapalili srpsku zastavu.

Pristalice hrvatskog nacionalnog tima su prozivale Zdravka Mamića, Davora Šukera, Damira Vrbanovića, Zorislava Srebrića, Zorana Cvrka, kao i hrvatskog premijera Zorana Milanovića i ministra nauke, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića ali i prvog čoveka UEFA-e Mišela Platinija.

Navijači su netrpeljivost prema njima prvo pokazali verbalno, a onda su istakli transparent na kojem je pisalo:

"Hoćeš li sada videti", pisalo je na transparentu iznad kojeg je gorela srpska trobojka.

Hrvatski mediji navode da je ova poruka bila upućena hrvatskom ministru nauke, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću, koji je tvrdio da nije video paljenje hrvatske zastave tokom meča Srbija - Hrvatska u Beogradu u septembru prošle godine u kvalifikacijama za SP 2014.
Nešto ranije u sredu je zapaljena zastava Srbije i od strane Albanaca iz južne srpske pokrajine Kosovo, a pre meča koje je takozvana reprezentacija Kosova igrala protiv Haitija.

Utakmica između Švajcarske i Hrvatske završena je bez pobednika, 2:2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου