Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας συζητά δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της

Η συζήτηση για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σερβικής Δημοκρατίας θα σταματήσει εκείνη την ημέρα που θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα" δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Ντόντικ σχολίασε τη δήλωση του προδρεύοντος της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς ότι "η ιστορία για την ανεξαρτησία της Σερβικής Δημοκρατίας θα εξαφανιστεί μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου".

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας είπε ότι τα ίδια λέγονταν και μετά τις προηγούμενες εκλογές.

Άσκησε δε κριτική στον κ. Ιζετμπέγκοβιτς, επειδή, όπως τόνισε, "κάλεσε τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη να επέμβει με αφορμή απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας για έλεγχο της ακρίβειας και της γνησιότητας στοιχείων κατά την αίτηση για να δηλωθεί ως τόπος κατοικίας η Σερβική Δημοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Media reports that people around Republika Srpska, Montenegro, and Serbia are coming to Banja Luka by organized transport

  Dodik called the rally to “defend freedom and future” of Serb people ahead of the May 2 UN’s voting on the Srebrenica genocide resolution....