Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Πάμφθηνα εισιτήρια για Σκόπια-Βελιγράδι-Σόφια με τρένο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινά πάλι τα δρομολόγια προς βαλκανικές πρωτεύουσες που διακόπηκαν το 2011 στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης της εταιρείας έχοντας προχωρήσει σε διεθνείς συμφωνίες που υπόσχονται όχι μόνο βιωσιμότητα αλλά και κερδοφορία.
Θα πραγματοποιείται καθημερινά δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σόφια και Θεσσαλονίκη-Σκόπια-Βελιγράδι και αντίστροφα. Το ενδιαφέρον που έχει ήδη εκδηλωθεί αφήνει «παράθυρο» για σύντομη σύνδεση και με Τσεχία, Σλοβακία, Ρωσία και Ρουμανία.
Για τη Σόφια, το δρομολόγιο θα ξεκινά στις 06.55 από Θεσσαλονίκη και θα φτάνει Σόφια στις 14.00, ενώ θα αναχωρεί από Σόφια στις 15.20 και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 22.20. Ο συρμός θα έχει αρχικά δύο βαγόνια, ένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ένα των βουλγαρικών σιδηροδρόμων. Οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικές από αυτές των λεωφορείων, ενώ θα ισχύσουν πολλαπλές εκπτώσεις.
Για Σκόπια-Βελιγράδι το δρομολόγιο θα ξεκινά στις 16.00 περίπου από Θεσσαλονίκη και θα φτάνει Σκόπια στις 19.55. Θα αναχωρεί 15 λεπτά αργότερα και θα φτάνει Βελιγράδι στις 05.30 της επομένης. Από την σερβική πρωτεύουσα η αναχώρηση θα γίνεται στις 18.45. Ο συρμός θα φτάνει Σκόπια στις 05.00, θα αναχωρεί ξανά στις 05.15 και στην Θεσσαλονίκη θα φτάνει στις 11.17. Η αμαξοστοιχία θα περιλαμβάνει ένα βαγόνι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ένα των σερβικών σιδηροδρόμων, ένα κλινοθέσιο (βαγόνι με θέσεις που γίνονται κρεβάτια) των Σκοπιανών και ένα όχημα κατάκλισης των Σέρβων (προαιρετικής κυκλοφορίας).
Για το καλοκαίρι οι Σέρβοι θα δρομολογούν και ένα βαγόνι για τη μεταφορά αυτοκινήτων από το Βελιγράδι στην Αθήνα. Μάλιστα για το φετινό καλοκαίρι θα ισχύουν εκπτώσεις 50% στο κόστος μεταφοράς οχημάτων που δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ από το Βελιγράδι στη Θεσσαλονίκη και με επιστροφή στο Βελιγράδι.
Όσον αφορά τις τιμές, τα εισιτήρια μετ' επιστροφής θα προσφέρονται για το 2014 με έκπτωση 20% σε μία προσπάθεια να κερδίσουν το έδαφος της γραμμής που είχε διακοπεί. Ειδικά μάλιστα για την περίοδο από 10 Μαΐου έως 10 Ιουνίου η έκπτωση θα φτάνει το 30%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου