Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Νέα επένδυση στη Σερβία από τον όμιλο Delhaize

   
Νέα επένδυση στη Σερβία από τον όμιλο Delhaize
Νέα επένδυση στη Σερβία, ύψους 50 εκατ. ευρώ, υλοποιεί ο πολυεθνικός όμιλος λιανικού εμπορίου τροφίμων Delhaize.

Πρόκειται για ένα νέο κέντρο διανομής στη Στάρα Πάζοβα, η τελετή θεμελίωσης για την κατασκευή του οποίου, έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης και υπουργού Εμπορίου και Τηλεπικοινωνιών Ρασίμ Λιάγιτς, του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Πιερ Ολιβιέ Μπέκερς και αξιωματούχων του Δήμου.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης κατασκευής των εργασιών του κτιρίου, στο τέλος του 2014, το κέντρο θα εκτείνεται σε 70.000 τετραγωνικά μέτρα και θα απασχολεί περίπου 750 άτομα, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της σερβικής κυβέρνησης.

Ο κ. Λιάγιτς υπενθύμισε ότι ο όμιλος Delhaize είναι ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στη Σερβία, έχοντας επενδύσει κεφάλαια άνω του ενός δισ. ευρώ στη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι η κατασκευή του κέντρου διανομής αποδεικνύει πως η Σερβία είναι ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για εταιρείες με ευρύ φάσμα οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας.

Ο τομέας του εμπορίου απασχολεί 350.000 άτομα, τόνισε ο κ. Λιάγιτς και εξέφρασε την ελπίδα, η επένδυση της Delhaize να ενθαρρύνει τους ξένους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στη Σερβία.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ομίλου Delhaize σημείωσε ότι η κατασκευή του κέντρου διανομής είναι απόδειξη ότι η Σερβία "είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παρουσίας της Delhaize στην ανατολική Ευρώπη" υπογραμμίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες της σερβικής αγοράς, η οποία – όπως είπε – αναπτύσσεται και είναι πολλά υποσχόμενη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...