Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Taksi preduzeće - unosan biznis

BEOGRAD - Koliko je posedovanje taksi preduzeća ili udruženja isplativ posao govori podatak da se samo od članarine u ovom sektoru mesečno obrne oko - 300.000 evra.
taksi
Taksisti ovim preduzećima ili udruženjima mesečno plaćaju korišćenje radio mreže od 3.000 do 7.600 dinara.
Kako prema evidenciji Direkcije za javni prevoz u Beogradu ima 6.580 registrovanih taksista, može se reći da vlasnici taksi firmi sasvim dobro prihoduju.
Najveće taksi preduzeće u gradu je "Pink", koje prema zvaničnim podacima Grada okuplja 1.482 taksista, a mesečna članarina je 7.600 dinara. Laka je računica da ova firma prihoduju oko 97.000 evra svakog meseca. Sledeća grupa preduzeća po broju taksista kojima pruža usluge radio mreže, ali i zaradi, su "Beogradski poslovni" "Luks" i "Naksis". Oni mesečno zarade od 20.000 do 28.000 evra.
I srednja taksi preduzeća sa oko 200 članova, poput "Čukaričkog", "Žutog", "Alfabela" sasvim dobro prolaze mesečno ubirući od 9.000 do 11.000 evra, a ne prolazi loše ni "Gold" koji od 203 člana naplati oko 6.700 evra.
Inače, prema podacima gradske Direkcije za javni prevoz registrovano je 26 taksi preduzeća i udruženja za koje vozi 5.689 evidentiranih taksista. Samostalnih taksista sa belim gradskim krovnim oznakama, koji ne pripadaju nijednom udruženju i voze na "kvaku" je - 692. Određeni broj taksista nije Direkciji prijavilo kojoj asocijaciji pripadaju ili imaju taksi dozvole, ali su članovi preduzeća koja više ne postoje ili su u sporu sa Direkcijom. Takvih je oko 200.
Mali je broj i taksista koji kao profi vozači rade za određena taksi preduzeća. Njih je oko jedan odsto od svih taksista, što je oko 70 ljudi. Oni su zaposleni u taksi preduzećima od kojih za 1.200 dinara dnevno iznajmljuju automobile kojima taksiraju ili u određenom procentu sa vlasnikom dele zaradu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο ζήτημα της Αλβανίας η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει μια στρατηγική που να βασίζεται σε δύο παράγοντες:

  💶 Χρήμα  ✝️ Εθνοτική ταυτότητα Το αλβανικό κράτος είναι μια πλαστή οντότητα όπου χωρίζεται σε δύο μεγάλες ομάδες: Τους Τόσκηδες και τους ...