Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Патријарх Кирил позвао све у Русији да помогну братском српском народу

 
РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА И ЊЕНО ПОДВОРЈЕ У БЕОГРАДУ ВЕЋ ПРИКУПЉАЈУ ПОМОЋ
Патријарх Московски и све Руси Кирил
  • Поглавар РПЦ посебном посланицом се обратио Србима: Сигуран сам да ви, драга браћо и сестре, имате снаге да се одупрете воденој стихији, да имате снаге да повратите мирне услове живота. Молићемо се за вас и заједно са вама радити, да што пре заборавите на последице те страшне несреће
          ПАТРИЈАРХ Московски и све Руси Кирил изразио је саучешће и упутио речи подршке породицама погинулих у катастрофалним поплавама у Србији.
          Руска православна црква је почела у Москви прикупљање помоћи, а Кирил је рекао:
          „Желео бих да упутим посебне речи нашој српској браћи, па и Русима, поводом ове страшне катаклизме која је погодила српски народ и Србију. Огромне поплаве су однеле већ десетине људских живота. Срушене су куће, уништени путеви, многи људи су изгубили све што су имали. Ове поплаве нас подсећају на трагедију Кримска. Сећам се како се наш народ одазвао на ту трагедију, помагао људима да се извуку из несреће и залече своје ране“.
          Поглавар РПЦ је упутио позив свима у Русији да помогну становницима Србије. Изговорио га је после сусрета са новинарском екипом телевизијске емисије „Реч пастира“, нагласивши: „Обраћам се свима који ме сада слушају са апелом да помогнемо српској браћи. Подворје РПЦ у Београду и Московска патријаршија већ прикупљају средстава и организују помоћ да се олакшају страдања братског српског народа“.
          У патријаховој посланици народу Србије се још наглашава:
          „Желим да изразим саучешће свим људима који су изгубили своје рођене, блиске, да им упутим речи утехе и подршке. Сигуран сам да ви, драга браћо и сестре, имате снаге да се одупрете воденој стихији, да имате снаге да повратите мирне услове живота. Молићемо се за вас и заједно са вама радити, да што пре заборавите на последице те страшне несреће“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες