Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τα μέλη του ρωσικού διασωστικού συνεργείου – ήρωες, τερμάτισαν την αποστολή τους στη Σερβία

Pon, 05/26/2014 - 16:31 -- MRS
dΤα μέλη του ρωσικού διασωστικού συνεργείου, που βοηθούσαν κατά τις μερικές περασμένες μέρες για να σωθεί ο απειλούμενος από τις καταστρεπτικές πλημμύρες πληθυσμός της Σερβίας, ξεπροβοδίστηκαν σήμερα από τον αερολιμένα «Νίκολα Τέσλα» του Βελιγραδίου.
Ειδικά, οι θαρραλέοι αυτοί άνδρες, φέρνοντας σε κίνδυνο και τις δικές τους ζωές, έσωσαν συνολικά 2.262 άτομα, από τα οποία 604 ήταν παιδιά. Μια μέρα μετά από το αίτημα που είχε στείλει η Σερβία αίτημα για βοήθεια, δηλ. στις 15 Μαϊου, η Ρωσία έστειλε συνολικά 79 μέλη των διασωστικών συνεργείων, ελικόπτερα, λέμβους και σύγχρονα τεχνικά μέσα, και, επίσης, η Ρωσία έστειλε αμέσως μερικά δικά της αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Σερβία.
Ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα καταπολέμησης εκτάκτων καταστάσεων Ρωσίας, κ. Eduard Čižikov, μετέφερε στους άνδρες του ρωσικού διασωστικού συνεργείου τις ευχαριστίες της Κυβέρνησης της Σερβίας, και ιδίως των οργάνων του Υπουργείου Εσωτερικών Σερβίας και των παραγόντων του Υπουργείου Άμυνας Σερβίας. Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βελιγράδι, κ. Aleksandar Čepurin, υπενθύμισε, με την ευκαιρία, ότι κατά τις τελευταίες μερικές μέρες η Σερβία είχε να αντιμετωπίσει μεγάλη φυσική καταστροφή, για την καταπολέμιση της οποίας μπορούσαμε να δούμε πως υπάρχουν χιλιάδες ηρώων που έτρεξαν για να σώσουν τους απειλούμενους ανθρώπυς και να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Επιπλέον, ο κ. Čepurin επέδωσε στον κύριο Čižikov, σε ένδειξη ευγνωμοσύνηε, το άγαλμα του Μέγα Κωνσταντίνου, υπενθυμίζοντας ότι στο έδαφος της τωρινής Σερβίας γεννήθηκαν 17 Ρωμαίοι αυτοκράτορες. Ο κ. Goran Nikolić, επίσημος παράγοντας του Τμήματος του Υπουργείου Εσωτερικών Σερβίας για θέματα καταπολέμησης των εκτάκτων καταστάσεων, δήλωσε ότι η Σερβία και ο λαός της Σερβίας εκχράζουν ευγνωμοσύνη σε όλους, και ιδίως στα μέλη του ρωσικού διασωστικού συνεργείου, οι οποίοι έφθασαν πρώτοι, και ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν όταν η κατάσταση στην πλημμυρισμένη σερβική πόλη Ομπρένοβατς ήταν η πιο κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ζήτω η 25η Μαρτίου

  Χρόνια πολλά Ελλάδα  Χρόνια πολλά Έλληνες